Verdifull gave til Skattkammeret

64.000 kroner fra scoringsbonusen går til et svært godt tilbud rettet mot barn og unge.

Annonse:

AaFK har dunket inn 96 mål på de to siste sesongene. Gjennom et samarbeid med Sparebanken Møre har 2000 kroner for hver scoring godt til den såkalte scoringsbonusen. Midlene fordeles på gode formål i regionen vår. Onsdag var spillerne Sondre Brunstad Fet og Kristoffer Hay sammen med medieansvarlig i AaFK, Jonatan Arvidsen-Osvik, på besøk hos Skattkammeret, som jobber for at alle barn og unge skal kunne ha en aktiv hverdag. Skattkammeret får 64.000 kroner fra scoringsbonusen.

- Det er en veldig fin sum som vi kommer til å få gjort mye godt med, sier Espen Ellefsen fra Skattkammeret, som er en del av Kirkens Bymisjon.

- Skattkammeret er først og fremst en utlånsbase for sport- og fritidsutstyr for barn og unge. Målgruppa er barn og unge opp til 20 år, men også barnefamilier, forteller Espen.

I disse dager skjer det hektisk oppussingsarbeid i Nybøbakken i Spjelkavika. Lokalet som pusses opp skal bli utlånsstasjon for sports- og fritidsutstyr, men også et trygt sted hvor barn og unge kan bruke tid sammen med andre. Skattkammeret ønsker å hjelpe barn, unge og barnefamilier i aktivitet, og setter medbestemmelse høyt.

- Vi har ei prosjektgruppe, hvor vi inviterer inn barn og unge. De skal selv få bestemme hvilket utstyr som skal kjøpes inn. Det skal være alt; klatreutstyr, ski, sykler. Har noen et ønske, så må de komme med det, så skal vi se hva vi klarer, sier Espen ivrig, og understreker at utstyret som kjøpes inn skal være nytt og av god kvalitet.

Espen Ellefsen hos Skattekammeret forteller om oppussingsprosjektet. 
Espen Ellefsen hos Skattekammeret forteller om oppussingsprosjektet. 



Han forteller at tilbudet har blitt tatt god imot, og nå søker de samarbeid med lokale lag og organisasjoner.

- Det er ikke noe lignende tilbud i ålesundsområdet. Vi vet at det finnes noen som sitter på litt utstyr her og der, men det er ressurskrevende å lånte det ut og holde det ved like. Akkurat nå har vi et samarbeid med Røde Kors, som har utstyr vi får disponere. Vi har samarbeid med DNT også. Vi kan ta jobben med å låne ut deres utstyr også. Vi kommer til å ha et aktivt samarbeid med andre lag og organisasjoner. Om noen har en aktivitetsdag kan vi komme med utstyr og la folk få teste dette. La oss si at en klubb skal ha skidag. Da kan vi komme dit med utstyr og la folk få prøve, forklarer Espen.

Nå i starten kommer Skattkammeret til å holde åpent to dager i uka; én på dagtid og én på kveldstid. Etter hvert er målet å ha åpent hver dag, kanskje få til flere stillinger, samt bruke frivillige.

- Vi har også en praksisplass i samarbeid med Broe ,slik at ungdom kan få komme hit og prøve seg i arbeidslivet, forteller Espen.

Sparebanken Møres banksjef ved filialen i Spjelkavika, Geir Bertil Aspehaug, er svært glad for å kunne overrekke en sjekk til Espen Ellefsen og Skattkammeret.

- Vi synes det er helt fantastisk. Det er utrolig kjekt for meg å få høre hva de har tenkt å bruke pengene på. Det kommer til å bety mye for veldig mange. Det er et fantastisk tilbud, og kjempeflott at noen kommer på bana og tilbyr dette. Det kan godt hende enkelte ekskluderes fra fritidstilbud på grunn av økonomi, og da er Skattkammeret et veldig godt tilbud, slår han fast med et stort smil.

Også AaFK-gutta Sondre og Kristoffer er glade for at Skattkammeret får penger fra scoringsbonusen.

- Vi gleder oss til å komme på besøk for å se de nyoppussede lokalene og alt utstyret som skal kjøpes inn. Et kjempetiltak, mener de to fotballspillerne.

 

Annonse fra Obos-ligaen: