Veien videre

AaFK og Christian Johnsen avsluttet denne uken samarbeidet, og Bjørn Erik Melland har gått over i en ny stilling som medisinsk koordinator. Nå står klubben ovenfor viktige måneder i tiden som kommer.

Annonse:

Foto: NTB

Ranheim er neste hjemmekamp og siste seriekamp før OBOS-ligaen tar sommerpause. Konstituert daglig leder Tarjei G. Omenås håper byen og regionen vil være med å gi laget og klubben en ekstra dytt før sommerferien.

- Først og fremst vil jeg si at jeg er imponert over supporterne og næringslivet, og vi som klubb er evig takknemlige for den støtten vi har mottatt så langt denne sesongen. Stormen og Aalesund Support har vært der hele veien, og vi kan ikke ta for gitt alle som har møtt opp selv når det har vært tungt. De kan virkelig slå seg selv på brystet og kalle seg ekte supportere. Internt i klubben står vi samlet, og skal bruke all den kraften og de ressursene vi har for sammen å snu dette.

Hva nå?

- Vi styrker oss på det medisinske umiddelbart, og det sportslige utvalget består nå utelukkende av Tarjei Omenås, Sindre Eid og Oddbjørn Lie. Det er vi tre som fremover vil jobbe med spillerlogistikken og mye av vår tid vil bli dedikert til dette. Når den nye hovedtreneren er på plass, vil selvfølgelig dette teamet bli utvidet med én. Avviklingen av rollen sportslig leder er bare midlertidig, og vi håper å få dette på plass når økonomien tillater det, forteller Omenås.

Prosessen rundt ny trener er i gang og klubben vil dele mer om progresjonen etter kampen mot Ranheim, sier konstituert daglig leder.

- Vi trenger en endring, og det er viktig for oss at vi får inn noen som kan bidra til å skape energi, fotballglede og få ut mer av potensialet i troppen. Her jobber det sportslige utvalg tett sammen med styret for å finne en optimal løsning.

Styret består i dag av styreleder Gunnar Haagensen, nestleder Maria Elena Kvalen og styremedlemmene Henrik Hoff, Egil Eliassen, Egil Giørtz, Peter Orry Larsen og Anne Tafjord Seth.

Inn mot kampen på søndag er det Sindre Eid som leder laget, sammen med Tor Hogne Aarøy og Jonas Sunde.

- Vi må løfte oss hver og en. Dette handler ikke om oss som enkeltpersoner, men om klubben AaFK. Det handler om å steppe opp og skape et godt kollektivt forsvarsspill og et godt kollektivt angrepsspill. Jeg er veldig glad for at Tor er med og Fredrik Carlsen hjalp også til på dagens trening. Sammen med resten av teamet skal vi stå støtt inn mot Ranheim-kampen, sier Eid.

Sammen med supporterne er det en annen gruppe som også fortjener hyllest.

- Jeg vil også rette en takk til de frivillige, som har økt i antall det siste året selv om det sportslige har vært for svakt. I helgen som var arrangerte vi grilling og fremvisning av kamp på VIP-en, og vi skulle gjerne gitt dem en bedre kamp der, men vi håper det ble en kjekk opplevelse alt i alt likevel. De gjør en enorm jobb for oss, og uten de er vi ikke AaFK slik jeg kjenner klubben.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: