- Vanvittig imponerende

Oddbjørn Lie forteller om den hektiske perioden med fem kamper på 14 dager.

Foto: Srdan Mudrinic

HamKam borte, Molde hjemme, Raufoss borte, Rosenborg borte og Sandnes Ulf hjemme. Seier i to av tre seriekamper og avansement i cupen mot sterk Eliteserie-motstand. Den siste tida har mildt sagt vært innholdsrik for tangotrøyene, som nå er i gang med en ørliten "ferie". Neste kamp er borte mot KFUM Oslo søndag 21. juli, men gutta er tilbake på feltet i god tid før denne.

Annonse:
- Jeg tror det blir viktig å koble av og gjøre andre ting. For min del blir det godt å få mye tid med barna, fruen og øvrig familie. Det blir veldig kjekt, sier Oddbjørn Lie, svett i skjegget og glad for tre poeng mot Sandnes Ulf.

Når vi snakker med stopperen er det bare noen minutter siden dommeren blåste av oppgjøret mot de lyseblå, en kamp Oddbjørn og kompani rimelig komfortabelt vant 3-1. Seieren sendte AaFK opp på 32 poeng, og avslutter en hektisk periode for Sunnmøres stolthet. Det har vært et slit, innrømmer Oddbjørn, men slår kontant fast at gutta har gjennomført rekka med kamper på en bunnsolid måte.

- Gjengen har hatt et tøft program, men det er en veldig god spirit i laget. Det så vi på onsdag mot Rosenborg og nå mot Sandnes Ulf. Vi kunne lett ha skyldt på at vi var slitne, men det så ikke sånn ut. Det er vanvittig imponerende, det vi har gjort i det siste, mener den tidligere Herd-spilleren.

Foto: Srdan Mudrinic
Foto: Srdan Mudrinic

Med kamper både i helga og midt i uka blir ikke treningsukene som til vanlig. "Oddi" er blant spillerne som fikk tilnærmet normale treningsdager inn mot Sandnes Ulf-kampen, men det var ikke tilfelle for alle.

- Det har vært litt forskjellig. Selv spilte jeg bare ekstraomgangene mot Rosenborg. Noen spilte 120 minutter, og det må man selvfølgelig ta hensyn til. Vi har ikke fått 11 mot 11-økter eller storbanespill. Det har vært veldig ulikt hva folk har gjort, men det vi har gjort har vært smart. Du så det mot Sandnes Ulf, at folk som spilte 120 minutter mot Rosenborg klarte å legge med en vanvittig innsats likevel. Det er imponerende, slår han fast.

Midtstopperen og lagkompisene kan se tilbake på flere måneder med gode resultater. Oddbjørn oppsummerer:

- Jeg synes det har vært meget, meget bra. Vi er klare for kvartfinale i cupen, har 32 poeng i serien og vunnet alle hjemmekampene. Vi har slått Start borte og tatt poeng i Sandefjord. Det er veldig imponerende, men vi vet fra i fjor at ingenting er avgjort før i oktober eller november. Vi må ikke lure oss selv til å tro at det er avgjort, men vi har satt oss selv i en vanvittig god posisjon, sier han og smiler.

 

Annonse fra Eliteserien: