Valldalen mer enn jordbær

Magnus Vestre Døving er siste nykommer inn i trenerteamet Per Gidlund og Jonas Sundes guttelag.

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

-Nivået er høyere på trening og kamp her enn i Herd, men det har samtidig vært to gode år for meg der.

— Magnus Vestre Døving

Den tekniske midtbanespilleren har de to siste sesongene spilt i Herd, etter å ha blitt flaska opp i dalføret som kanskje er mest kjent for det meste annet enn nettopp fotball. Mot Kristiansund før ferien kom debuten i nasjonal serie for AaFK G16, der Magnus hadde signert overgangspapirene uken før.

-Nivået er høyere på trening og kamp her enn i Herd, men det har samtidig vært to gode år for meg der. En merker fort at kvaliteten og intensiteten i alt man gjør her er høyere enn den hverdagen jeg kommer fra. Det setter krav til stort fokus og tilstedeværelse. Dette er veldig artig og riktig for meg nå, sier Magnus Vestre Døving.

Landslagsskole

Han har vært en del av landslagsskolen hele veien siden bylaget for 2006-årgangen. Med en far som er ivrig til å kjøre bil, har familiens doning tatt milene fra det som nå heter Fjord kommune inn til kjøpesenter-eldoradoet Moa mange ganger ukentlig. På Herd-bana har Vestre Døving vært lag-kompis med blant annet Diedrick Bubahe, Thomas og Marius Gulbrandsen, som alle det siste året har kommet over til AaFKs guttelag.

Selv har Vestre Døving hospitert med AaFK samtidig med at han har vært en del av Sunnmøre kretslag for både G14 og G15. Nå skal spillerstallen for den fortsatt litt spesielle 2021-sesongen settes. Med tanke på nasjonal serie og NM, var Magnus Vestre Døving et av navnene trenerteamet i AaFK ønsket med seg på reisen inn i en forhåpentligvis hektisk og spennende fotballhøst.

-Jeg har trent med AaFK i perioder tidligere, men det kjennes veldig godt å ta overgangen nå. Det var også flott å få i gang landslagsskolen så smått etter at alt har stått brakk siden korona-pandemien stengte ned det meste i fjor. Nå ser jeg lyst på det som kommer, og nasjonal serie blir både spennende og artig. Vi ønsker jo å måle krefter med de som er like gamle som oss, sier Magnus Vestre Døving til slutt.

Annonse fra Eliteserien: