Ute av NM

AaFK var fullt på høyde med serielederen i Eliteserien, men må se at tidligere AaFK-spiller Holmbert Fridjonsson ble den eneste målscoreren i cupkampen på Åråsen.

Annonse:

Islendingen scoret to minutter på overtid av første omgang da AaFK ga litt for enkelt fra seg ballen. Dessverre utnyttet vertene muligheten til det fulle og Fridjonsson satte ballen i mål.

AaFK førte store deler av kampen, uten å skape veldig store sjanser. Spillemessig en solid kamp mot serielederen av Eliteserien, men det holdt ikke til avansement til 4. runde i NM.

Scoring på overtid

Det første kvarteret tok AaFK mer og mer over spillet. Etter 17 minutter fikk de også den første sjansen ved Simen Bolkan Nordli som skjøt like utenfor stolpen fra skrå vinkel og 12 meters hold.

Ni minutter senere fikk samme mann en ny sjanse da han fikk ballen like innenfor 16-meterstreken. Han tverrvendte og skjøt fra 14 meter og keeper måtte gi retur, men dessverre var en LSK-spiller først på ballen og fikk den bort.

Første muligheten til vertene kom 15 sekunder før pause da Pål André Helland skjøt et par meter utenfor fra 18 meter.

To minutter på overtid gir AaFK bort ballen helt unødvendig og tidligere AaFK-spiller Holmbert Fridjonsson lot seg ikke be to ganger, og skjøt i mål fra syv meter ved nærmeste stolpe. Det var LSK første skudd på mål.

Ett minutt senere avsluttet Sigurd Haugen fra skrå vinkel, men han skjøt i nettveggen. Deretter fikk Helland muligheten for LSK, men Grytebust reddet greit.

Rett på keeper

Ett minutt ut i andre omgang fikk vertene innkast. Til slutt havnet ballen hos Colin Rösler, som prøvde seg på et hælspark, men dårlig utført og det ble enkelt for Grytebust å plukke ned ballen.

Det kun tre minutter til før AaFK var nære. En corner ble headet videre av Kristoffer Barmen og en LSK-spiller fikk feid ballen bort i siste liten ved bakre stolpe foran en AaFK-spiller.

Etter 63 minutter headet Nikolai Hopland ned til Haugen, som fikk muligheten på halvspretten fra 10 meter, men ballen gikk rett i klypene på keeper.

En stygg feil av LSK to minutter tok Dario Canadija over ballen og ble to mot en, men ballen ble slått litt for langt foran Bolkan Nordli slik at keeper snappet ballen like foran AaFK-spilleren.

Strålende redning

19 minutter før slutt skjøt Akor Adams fra 15 meter, men ballen gikk via Besim Serbevic og til corner.

Diaw prøvde seg på et langskudd med 13 minutter igjen å spille da han dro seg innover i banen, men fikk dårlig treff, og ballen gikk langt over.

Åtte minutter før slutt ble det nesten 2-0. Adams kom alene med Grytebust, som gjorde en strålende redning med beina og hindret scoring. På den påfølgende corneren fikk Magnus Knudsen muligheten fra 18 meter, men han skjøt langt over.

AaFK: Grytebust - Hopland, Serbecic, Juel Andersen - Määtää, Canadija (Kallevåg i 20 min.), Barmen, Nenass (Solnørdal i 12 min.), Rafn - Bolkan Nordli (Diaw i 20 min.), Haugen (Ødemarksbakken i 12 min.)