- Unikt samhold blant de frivillige

Ildsjela Jeanette Bjørge vil ha med seg flere på laget.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Smørblide Jeanette fra Ellingsøy stråler som frivillig vakt og områdeleder på Color Line Stadion når AaFK spiller kampdag. 

Mange venner

Kledd i gul jakke og med et stort smil er hun en utmerket representant for den frivillige kulturen i klubben. 

- Farfar spilte på AaFK fra 1933 til 1951. Edvin Løvold, het han. Jeg har det kanskje i blodet da, sier hun og ler på spørsmål om hvorfor hjertet banker så hardt for AaFK. - Nei, jeg vet ikke. Det har egentlig alltid vært sånn. Jeg er jo en stor tilhenger av byen Ålesund, og kunne aldri tenkt meg å bodd et annet sted. Kanskje har det en sammenheng? 

Jeg har så mange venner her, folk jeg aldri hadde møtt ellers.

— Jeanette Bjørge

Siden 2012 har hun vært å se på indre bane på Color Line Stadion som del av klubbens vakt-team, som områdeleder siden valentinsdagen i 2017. I tillegg til Jeanette, er også tanta, onkelen og faren frivillige i AaFK. En ekte tangofamilie med andre ord! 

Bli med på frivilliglaget

Jeanette er stasjonert ved bortesupporterne, og har fått mange venner blant gjestende tilhengere.

- Jeg har blitt kjent med mange av dem gjennom årene. Da sender de gjerne melding før kamp og forteller at de kommer oppover.  Slik holder vi kontakten, og så får jeg i tillegg nye bekjentskaper. Supporterne som kommer på besøk til Color Line Stadion fra andre klubber er kjekke folk. Det gjelder alle sammen, forteller hun. 

- Så mye positivitet 

Jeanette elsker mennesker. Og mennesker, det treffer hun i hopetall når hun er på jobb for Sunnmøres stolthet. Samholdet i klubben er en motivasjonsfaktor for det frivillige arbeidet. 

- Jeg gleder meg til hver kamp, og forlater stadion hver gang, uansett seier eller tap, med følelsen av at jeg har vært med på noe skikkelig kjekt. Det er kjekt å treffe folk. Det er kjekt å treffe AaFK-supporterne. Jeg har så mange venner her, folk jeg aldri hadde møtt ellers. I tillegg treffer man hele tiden nye hyggelige mennesker, forteller hun ivrig. 

Jeanette gleder seg til å innta sin faste vaktplass - på kortsida ved bortesupporterne. Foto: Srdan Mudrinic
Jeanette gleder seg til å innta sin faste vaktplass - på kortsida ved bortesupporterne. Foto: Srdan Mudrinic

Hun må le når hun får spørsmål om hva det hittil artigste øyeblikket som vakt er. 

- Det må ha vært da vi fikk spyle Molde-supporterne, forteller hun og bryter ut i latter. 

Bli med på frivilliglaget

Spylte dere Molde-supporterne altså? 

- Ja. Det var en fryktelig varm sommerdag. De holdt på å smelte. Da fikk jeg æren av å spyle dem. Det var de selv som ville det da, humrer hun.

Det er vanskelig å ikke la seg smitte av Jeanette sitt humør. Når hun går gjennom gangene på Color Line Stadion, på vei ut på matta for å fotograferes, hilser alle med store smil når de møter henne. Klubbdirektør Geir S. Vik kommer bort for å gi en klem og fortelle at det er kjekt å se henne. 

Det er god stemning når Jeanette møter kjentfolk på Color Line Stadion. Her sammen med klubbdirektør Geir S. Vik. Foto: Srdan Mudrinic
Det er god stemning når Jeanette møter kjentfolk på Color Line Stadion. Her sammen med klubbdirektør Geir S. Vik. Foto: Srdan Mudrinic

- Det er et utrolig samhold og en glede i AaFK. Slik som nå, da du skulle intervjue meg, så kom jeg inn på stadion og ble møtt av så mange hyggelige mennesker. Slik er det også på kampdag. Det er alltid så mye positivitet, sier hun og smiler.

Annonse fra Eliteserien: