Unge keepere i fokus

AaFKs akademi skal sørge for god oppfølging av målvaktstalenter.

Annonse:

Foto: 

I midten av januar starter Aalesunds Fotballklubb opp med keepertreninger for unge målvakter i alderen 10 til 14 år. Dette blir en del av klubbens akademisatsing. Treningene avholdes på Color Line Stadion mandager klokka 18.30.

Utviklingsleder Sindre Eid forteller at få klubber har keepertrenere, og spesielt stor er mangelen i de aldersbestemte klassene. 

- Lagene har gjerne en hovedtrener, en assistenttrener og en oppmann, men ikke en dedikert keepertrener. For noen år siden, da jeg var i Hødd, hadde jeg ansvaret for en keeperskole. Vi hadde blant annet en samling på Herdbana, hvor Andreas Lie og Sten Grytebust var med som instruktører. Interessen var enorm. Jeg tror vi klarte å samle så mange som 100 unge keepere, forteller han. 

Påmeldingen starter i midten av desember

Sindre påpeker at behovet for spesialisert trening for keepere er kjempestort. Det representerer et stort hull i spillerutviklinga i hele landet. 

Den rutinerte keepertreneren Sindre Ryssevik fra AaFKs utviklingsavdeling får ansvaret for keeperakademiet. Han ønsker satsingen hjertelig velkommen. Sindre er krystallklar på hva som blir fokus fra første trening. 

- I keeperakademiet får vi jobbe med målvakter som er i tiårsalderen, og da skal vi jobbe godt med basisferdigheter. Vi skal begynne med å lære bort hvordan man tar imot en ball og hvordan man demper den. Det neste steget blir å jobbe med å slenge seg og andre litt vanskeligere ting, men aller først skal vi begynne med det helt enkle, sier han. 

AaFK-treneren jobber tett med målvaktene i de aldersbestemte klassene i klubben. De yngste er 13 år gamle og en del av bylaget. Her har det skortet på basisferdigheter, og det er et klart resultat av at klubbene har for få ressurser. 

- Det er jo litt unødvendig å skulle jobbe ned basisferdigheter når spillerne er 13 år gamle. Gjennom akademiet får vi startet enda tidligere, og det er en fordel, slår keepertreneren fast. 

Tilbudet er som sagt åpent fra midten av januar, og blir primært avholdt utenfor sesong. 

- Vi satser på å ha aktivitet i keeperakademiet fra september/oktober til desember, og fra januar til april. Ellers i året er det så mye som skjer med aktiviteter, kamper og turneringer, så derfor har vi valgt å legge satsingen til disse månedene, sier utviklingsleder Sindre Eid. 

Påmeldingen starter i midten av desember.

Annonse fra Eliteserien: