Ung driblefant signerte

Stortalentet Markus Seehusen Karlsbakk får proffkontrakt.

Annonse:

Han har kjempet seg tilbake fra skade og levert stabilt godt for AaFK 2 denne sesongen, 18-åringen med fortid i Aksla IL. Nå belønnes han med kontrakt.

Hovedtrener Lars Bohinen fikk opp øynene for Karlsbakk allerede i sesongoppkjøringen, men en bruddskade satte unggutten litt tilbake.

- Markus var svært uheldig da han brakk benet i vinter, allerede da synes jeg han var aktuell for å være med A–laget. Han har gjort en profesjonell jobb for å komme tilbake, han har prestert på 2. laget i høst og trent bra med A–laget.

- Markus har noe naturlig over seg i måten han spiller fotball på, balanse og teknikk, som ikke mange andre har. Nå må han legge på seg noen kilo muskler for å stå imot fysisk, så har vi alle tro på at han er en fremtidig midtbanespiller på AaFKs A–lag, avslutter Lars Bohinen.

Markus Seehusen Karlsbakk i eliteseriekampen mot Molde på Color Line Stadion i 2017. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Markus Seehusen Karlsbakk i eliteseriekampen mot Molde på Color Line Stadion i 2017. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Markus fikk sin debut for A-laget 8. juli i fjor, og det i rivaloppgjøret mot Molde på Color Line Stadion foran over 9.000 tilskuere. Lysluggen erstattet Edwin Gyasi etter 87 minutter.

- Det er selvfølgelig stort. Dette er noe jeg har jobbet mye med opp gjennom oppveksten, og spesielt nå etter skaden i høst.

Aksla-gutten som har signert en toårskontrakt har ambisjonene klare.

Det kortsiktige målet mitt er å få spille litt i serien allerede neste år, det langsiktige målet er selvfølgelig å få reise til utlandet og en stor klubb. Men her må vi ta et steg av gangen, sier en fornøyd unggutt!

Også denne sesongen fikk Karlsbakk et innhopp for seniorene. Han ble byttet inn for Sondre Brunstad Fet fire minutter før slutt.

Sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland skryter av Aksla IL og utviklingsavdelingen.

- Markus er en målbevisst gutt som har jobbet hardt over flere år. Markus kom til AaFK fra Aksla i 2014 og dette er en bekreftelse på at Markus har gjort mye riktig. Det jobbes godt i våre naboklubber og i vår egen utviklingsavdeling, vi er stolt og glad over å signere en ny lokal spiller.

Annonse fra Obos-ligaen: