Uavgjort mot Glimt i tett snødrev

Bjørn Martin Kristensen sørget for utligning og 1-1 i dagens treningskamp mot Bodø/Glimt

Annonse:

Bodø/Glimt kom til kampens aller første sjanse etter et frispark fra 20 meter. Sten Grytebust viste pur klasse da han vartet opp med en énhåndsredning helt oppe i krysset. Fenomenalt keeperarbeid av Sten!

Gjestene fra Bodø koblet et lite grep om kampen i innledningen, men hjemmelaget sto godt imot.

Etter et kvarter vant Markus Karlsbakk en corner, og deretter kom enda en. Begge var godt slått av nevnte Karlsbakk, men ingen AaFK-ere kom seg på ballen. I kjølvannet av hjørnesparkene bet Aalesund seg fast. Etter 20 spilte minutter kom Alexander Munksgaard seg til et veldig godt innlegg fra høyre. Ebiye Moses møtte ballen med pannebrasken, og ballen gikk like over.

Midtveis ut i oppgjøret hadde kampen åpnet seg, og det bølget fram og tilbake på Color Line Stadion. Lagene kom seg til et par halvsjanser hver inn mot hvilen, og Glimt kom nærmest ved Joel Mvuka, som ble stoppet av Grytebust. Det sto 0-0 etter 45 minutter på Color Line Stadion.

Til andre omgang kom det mer snø over Color Line Stadion, og det ble byttet fra hvit til oransje ball. Den godt synlige ballen ble etter tre minutter av omgangen spilt gjennom AaFKs forsvar, og innbytter Runar Espejord var ikke langt unna å få tåa på den. Sten Grytebust hev seg ned og avverget bortelagets første sjanse etter pause. Glimt kom på en ny visitt like etter ute til høyre. Ballen havnet hos Albert Grønbæk, som klinket til fra 20 meter. Kula forsvant langt over mål.

AaFK ble spilt lave i starten av andre omgang, og de helgule gjestene så hele tiden etter åpninger hos et kompakt hjemmelag. Åpningen kom 58 minutter ut i kampen, da Albert Grønbæk fikk avsluttet inne i boksen, men Sten Grytebust var på pletten og avverget.

Gjestene gikk opp i føringen da de nærmet seg 65 spilte minutter. Danske Albert Grønbæk ble spilt fint igjennom, og gjorde ingen feil alene med Sten Grytebust. Glimt-spilleren avsluttet lavt, og sendte nordlendingene opp i ledelsen.

Bodø/Glimt fortsatte å styre spillet etter scoringen, men Aalesund kom mer med det siste kvarteret. Noen minutter før slutt var Bjørn Martin Kristensen veldig nære å utligne. Han møtte et glimrende innlegg fra Alexander Munksgaard med en lav og hard avslutning som smalt i stolpen.

Like etter traff Bjørn Martin nettmaskene. Han fikk en strøken pasning fra Henrik Melland, og avsluttet meget flott i hjørnet. Glimrende angrep av de to unggutta, og stor jubel på tribuna etter utligningen.

Det endte med 1-1 mellom Aalesund og Bodø/Glimt.

Aalesund - Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

0-1: Albert Grønbæk (65)
1-1: Bjørn Martin Kristensen (87)