Uavgjort i første kvalikkamp

Det ble et tett oppgjør mot Lillestrøm under flomlysene på Color Line Stadion. Stillingen står 1-1 etter den første av to kvalikkamper.

Annonse:

Foto: AaFK

 

Søndag ettermiddag var G17-gutta i aksjon hjemme på Color Line Stadion. Den første av to kvalifiseringskamper mot Lillestrøm ble en tett affære der spillerne på begge lag nok kjente på at det var mye som stod på spill i oppgjøret.

Laget som går vinnende ut etter to kamper, spiller neste sesong på øverste nivå, OBOS Nasjonal 1. div.

- Vi får et kampbilde som forventet. Det blir en tålmodighetsprøve og vi klarer aldri helt å etablere vårt spill. Vi har mye ball og kan sette et par store sjanser, men vi er ikke helt oppe på toppnivå i dag. Vi kan bedre, og det skal vi få vist på bortebane på torsdag, sier assistenttrener Elias Larsen rett etter at dommer Even Myrheim har blåst av kampen.

Hjemmelaget har mye ball i første omgang og styrer mye av spillet uten at en får satt ballen i nota. Tangotrøyene har et par store sjanser fra corner, der spesielt den ene sjansen i det 35. minutt er så stor at det er er på grensen til utrolig at ballen ikke ender opp bak lillestrømkeeper Benjamin Bruskeland. Her er det mye klabb og babb i feltet før bortelaget får sparket ballen vekk fra eget felt. I stedet er det Lillestrøm som minuttet etter, mot spillets gang, kommer til en sjelden sjanse og setter ballen inn bak hjemmelagets keeper, Martin Kaarbøe. Lagene går til pause til stillingen 0-1.

Andreomgangen blir temmelig lik den første. Lillestrøm kommer ut med et noe større tempo og har nok fått beskjed i pausen om å være mere aggressive og utfordre mere, men hjemmelaget har god kontroll og får kampen i stor grad inn i sitt spor utover i omgangen. Det er Aalesund som skaper de største mulighetene og etter en knapp time sitter ballen endelig i nota. Et godt innlegg fra venstrekanten ender opp i feltet og en lillestrømspiller får headet ballen ut, men på 16-meteren kommer Adisorn Koetmo og får plassert ballen helt nede ved stolperota til høyre for keeper. En velplassert avslutning som keeper er sjanseløs på å ta. 

Aalesund fortsetter med å ha ballen mest og styrer mye av det som skjer på banen i andreomgang, men likevel er det Lillestrøm som er nærmest å gå opp i føringen. Etter et frispark i det 70. minutt ender ballen i mål, men scoringen annulleres for en offside. De siste 20 minuttene skjer det meste av farligheter foran lillestrømmålet, men Tangotrøyene kommer aldri til de helt store sjansene. Inne i overtiden er det Lillestrøm som er nærme å avgjøre kampen, men klarer ikke å utnytte en stor sjanse i sin favør, og kampen ender uavgjort 1-1.

Returkampen spilles i LSK-hallen førstkommende torsdag klokken 14:30.

Vi ønsker gutta lykke til i årets siste kamp.

 

For kamptropp og flere kampopplysninger, klikk HER

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: