- U21-EM er et klart mål

Ole Martin Kolskogen har funnet seg godt til rette i Ålesund.

Annonse:

Foto: AaFK

- Det har vært en veldig fin start. Jeg har kommet godt inn i det, og fått en god del minutter allerede. Formen er stigende og det er det viktigste akkurat nå, sier Kolskogen. 

Gutten fra Os fikk seg et ekstra langt opphold i Marbella, der han fullførte overgangen til Aalesunds FK like før Brann skulle reise hjem. I Ålesund har han ordnet seg leilighet fra 1. april, men i mellomtiden har han funnet seg en strålende løsning. Sovesofaen til vår lokale keeper Tor Erik Larsen.

- Det blir bra å flytte inn med Tor Erik, han er en fin fyr. Mye bedre enn å sitte aleine på et hotellrom. Nå har det blitt lange hotellopphold, så det var deilig å finne en god midlertidig løsning. Det høres kanskje litt bortskjemt ut å klage på noe sånt, men når du har bodd over en måned på hotell da begynner du å savne litt andre ting. 

Kolskogen ble dermed klubbens fjerde signering, og like etter Marbella-oppholdet kom den femte i form av Alexander Munksgaard. I treningskampene siden har Kolskogen fått mye spilletid med David Fällman og Munksgaard på hver sin side. 

- David er en kjempeleder. Han er en veldig god kommunikatør og duellspiller. Munksgaard er også en veldig solid spiller - en trygg type som er veldig god med ballen. Jeg kan nok trives veldig godt ved siden av de. 

BB210903VG105.jpg
Fra U21 EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Østerrike. Foto: Bildbyrån

Kolskogen er en del av Leif Gunnar Smeruds U21-landslag og har så langt spilt syv landskamper for de. Under sommerens EM i Georgia og Romania skal Norge møte Frankrike, Italia og Sveits i guppespillet. Mesterskapet varer fra 21. juni til 8. juli. 

- U21-EM er et klart mål for meg. Jeg har jo vært med hele veien, så det hadde vært kjipt å få med seg alt bortsett fra selve mesterskapet. Der har jeg veldig lyst til å være med å bidra, så da handler det om å holde seg skadefri og bidra for for Aalesunds Fotballklubb. Så tror jeg det skal vær gode muligheter for å kunne fortsette å bidra der også, forteller han.

Ungutten har nå funnet seg leilighet i historiske omgivelser like ved Kråmyra, og besøkte Fjellstua for første gang denne uken. 

- Det er en helt utrolig utsikt her. Alle fjellene. Sunnmørsalpene. Naturen er utrolig flott, så får man bare håpe på litt mer sol fremover. 

Mye har skjedd på stadion de siste par ukene, og foajeen har blitt gjort om til en "players lounge" hvor spillerne kan koble av før og etter trening. Spillertunnelen, garderoben og inngangen til spillerne har også fått nye oppgraderinger. 

- Jeg ble veldig positivt overrasket over fasilitetene på stadion. Alt er tilrettelagt for at man skal kunne prestere hver dag. Vi har den fineste garderoben i Møre og Romsdal, og vi får servert veldig godt mat. Du kan ikke klage på noe. 

22-åringen kom til Brann fra Åsane før 2020-sesongen, Det var en sesong som endte med 21 kamper i Eliteserien og kåring til årets spiller. Totalt har osingen spilt 48 kamper for Brann. Under 2022-sesongen var han på lån i Jerv i Eliteserien hvor han spilte 26 kamper, 22 fra start. 

- Jeg tror folk kan forvente en midtstopper som skal tørre å by på seg selv offensivt. Jeg skal slippe meg mer løs enn det jeg har klart de siste par årene. Det året som kommer nå vil forhåpentligvis by på en veldig fin utvikling for meg, og prestasjonene vil nok gjenspeile seg etter det. 

- Jeg hadde en fin tid i Brann, men prestasjonene mine de siste årene har vært for varierende, da jeg ikke klarte å stabilisere toppnivået mitt der. Nå ønsker jeg bare å holde meg på det nivået jeg vet at jeg kan prestere, slik at dette kan bli en veldig gøy sesong for både meg og laget.

BB211215ZJ047.jpg
Kolskogen fikk sitt gjennombrudd i 2020-sesongen, hans første for Brann, da han også ble kåret til årets spiller. Foto: Bildbyrån.

Under gjennombruddet hans i Brann var det Lars Arne Nilsen som var hovedtrener. Dermed visste unggutten nå godt hva som ventet han. 

- Jeg tror det kan passe meg veldig godt å spille i en treer i forsvaret. Nå kommer jeg til en trener og en klubb som har lyst til å ha meg med på dette prosjektet, og de har veldig troen på meg. Forhåpentligvis kan det hjelpe meg til å ta de neste stegene. Det er en av de største grunnene for at jeg er i Ålesund nå. 

Kolskogen sluttet seg til resten av troppen midt i treningsleiren, som gjorde det lett å raskt bli kjent med sine nye lagkamerater. 

- Det virker som en veldig fin gjeng. Som i alle garderober er det veldig mange forskjellige personligheter, men det virker som det er en god miks her - så det er alltid positivt. Ting begynner å se ganske bra ut i troppen nå. Det viktigste slik jeg ser det er at vi har progresjon uke for uke, og det føler jeg vi har nå. Det tyder på at vi jobber riktig. Vi må bare fortsette med det, så skal det bli meget solid, avslutter han med et smil om munnen.

Det ble en tøff morgen for Kolskogen og Larsen som slet sterkt å komme seg på jobb mandags morgen. Heldigvis kom Mike Lansing til unnsetning, og ingen kom for sent. Gutta ble kjørt både til og fra trening, og nå har samboerne gått til innkjøp av ny snøskuffe.

 

Annonse fra Eliteserien: