Trofaste i tykt og tynt

Ekteparet Kerek har støttet oss i samtlige av sesongens 12 hjemmekamper.

Annonse:

Foto: Privat

Tre hjemmekamper gjenstår av årets OBOS-ligaesong for AaFK. 12 er spilt, og flere av våre trofaste supportere har stilt opp for oss under alle disse. Ekteparet Frank og Trude Kerek fra Ellingsøya er blant dem. 

Billetter til Aalesund - Jerv.

- Det har blitt en tradisjon. Vi sitter nå på P-feltet, hvor vi har hatt sesongkort i fem år. Med tida er vi blitt en fast gjeng som møtes annenhver søndag. Vi har blitt kjent med mange forskjellige folk og heier fram laget sammen, forklarer Frank, som har vært med siden laget spilte på Kråmyra.

Han kan ikke huske når han bivånet sin første AaFK-kamp. Til det er han for gammel, spøker han, men kampopplevelsene generelt fra "Myra" husker han godt.

- Det var ei tid vi tok båt fra Ellingsøya og gikk opp fra baksida av Aksla. Så satt vi der da, og holdt oss fast i lyngen, forteller han. 

En gang mistet Frank fotfestet. Det hadde regnet, og i fjellsida på Kråmyra var det sleipt. Dermed forsvant den trofaste supporteren fra Ellingsøya nedover skråninga mot baksida av reklameplakatene bak innbytterbenkene.

Vi setter stor pris på våre trofaste supportere, hvorav flere av dem stiller opp på hver eneste hjemmekamp. Foto: Srdan Mudrinic.
Vi setter stor pris på våre trofaste supportere, hvorav flere av dem stiller opp på hver eneste hjemmekamp. Foto: Srdan Mudrinic.

Det skal godt gjøres å oppleve det samme på Color Line Stadion, men fellesskapet er det samme. Han og kona Trude er bitt av AaFK-basillen. De og tusener av andre sunnmørspatrioter. Det skal mye til for å holde dem borte når laget i deres hjerter spiller kamp.

- Det har hendt at AaFK-kamp har kollidert med ferieturer, forteller Frank. - En gang var vi på ferie i Budapest, men da så vi AaFK "live".

Dette var i 2011, nærmere bestemt 14. juli. AaFK møtte det ungarske storlaget Ferencváros i Europa League-kvalifiseringens andre runde. De oransje leverte en god prestasjon, men kunne ikke hindre at vertene vant 2-1 på Ulloi Uti Stadium. 

- Det var en skremmende opplevelse, langt unna det vi til vanlig opplever på Color Line Stadion. Etter kampen loset 200 politifolk oss AaFK-supporterne ut av stadion og inn i ventende drosjer. Det var mange "tulne" folk blant Ferencváros-tilhengerne, mimrer Frank.

I returoppgjøret vant Aalesund 3-1 og sikret avansement til neste kvalifiseringsrunde.

Frank og Trude Kerek var til stede i Budapest under kampen mellom Ferencvaros og Aalesund. Her er Jason Morrison i duell med hjemmelagets Andre Francisco Rocha. Foto: REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: SPORT SOCCER)
Frank og Trude Kerek var til stede i Budapest under kampen mellom Ferencvaros og Aalesund. Her er Jason Morrison i duell med hjemmelagets Andre Francisco Rocha. Foto: REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: SPORT SOCCER)

Søndag er ekteparet Kerek igjen å finne på sine faste plasser på Color Line Stadion, med topp innsats for sitt kjære AaFK. Med tre lag på 49 poeng seks runder før slutt er det duket for en spennende avslutning på årets sesong.

- Vi må bare satse på at det går veien. Både vi og spillerne må ha god tro og gi jernet. Man kan ikke tro at det bare er å møte opp og hente poengene. Man må jobbe for dem, påpeker Frank, som kan fortelle at han i skrivende stund rekrutterer nye supportere.

Barnebarnet på fire har nemlig vært med besteforeldrene må fotballkamp. Med litt justering ser det ut til å gå veien for det nyeste tilskuddet i supporterfamilien Kerek. 

- Han var veldig gira, men ropte "Heia Norge". I tillegg har han en far fra Bergen som ivrer for at laget skal være Brann. Vi jobber hardt for å fa ham til å velge riktig. Jeg tror vi lykkes, humrer Frank.

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Frank og kompani hjertelig velkommen til kampen mot Jerv, og takker for den viktige støtten!


Annonse fra Eliteserien: