Trenerseminar på Color Line Stadion

Er du fotballtrener? Lørdag 25. mars arrangerer Sunnmørsakademiet trenerseminar med fokus på barnefotballen

Annonse:

- Vi ønsker å samle så mange som mulig av trenerne på Sunnmøre til en inspirerende og sosial dag på stadion, sier Sunnmørsakademiets leder, Fredrik Carlsen.

- Vi arrangerer trenerseminar for å bidra til kompetanseutvikling i regionen vår og vi håper at flest mulig av trenerne på Sunnmøre tar turen for faglig påfyll og inspirasjon.

 

Haalands trener kommer

Seminaret retter seg først og fremst inn mot trenere som leder lag i barnefotballen. I programmet for dagen blir det variert innhold der deltakerne blant annet får høre Erling Braut Haalands trener gjennom barneårene, Alf Ingve Berntsens foredrag "Flest mulig, lengst mulig, best mulig"

Alf Ingve bruker i foredraget egne erfaringer fra 10 år som trener for Bryne FK G99. Der de hadde en gruppe på 40 spillere med varierende ferdighetsnivå.
Han vil gå gjennom hva de gjorde for å ta vare på hele gjengen, og begrunner de valg som ble tatt.

Her blir det snakk om verdivalg, trenerens viktige rolle i barne og ungdomsfotball, og om overgangen mellom disse.
Berntsen vil også komme innom Erling Braut Haaland, som var en del av gjengen i Bryne FK 99.

 

Frå Fjørtofta til Champions League

Karl Oskar Fjørtoft er et kjent navn for de aller fleste fotballfolk på Sunnmøre. Den nåværende hovedtreneren til Herd, vil ta turen for å fortelle om sin innholdsrike reise gjennom fotballen. "Kalle" startet sin fotballkarriere hjemme på Fjørtofta og var videre en sentral spiller på Hødd, Molde, AaFK, Rosenborg og Hammarby. Han har også spilt med det norske flagget på brystet.

 

Hjelp, jeg har blitt fotballtrener

Hva gjør du når du mer eller mindre frivillig påtar deg å trene et fotballag i aldersklassene 5-12 år - og ikke aner hva du skal gjøre? Den tidligere fotballspilleren og elitetreneren Anders Jacobsen havnet i den situasjonen for noen år siden, og dette har han skrevet en god og underholdende bok om.

Under trenerseminaret forteller han om hva han har lært som trener i barnefotballen. På en enkel og pedagogisk måte tar han for seg treningstips, ferdighetsutvikling, laguttak, valg av utstyr, foreldrevettregler og alt annet en barnetrener kommer borti. Skal alle med hele tida, eller skal de beste få mer spilletid? Dette er diskusjoner som går igjen for hvert nye kull, og noe alle fotballforeldre er opptatt av. Anders Jacobsen krydrer framstillingen med egne opplevelser fra treningsfeltet, kamper og turneringer.

 

Enkel planlegging, høy aktivitet

Geir Hansen og Øyvind Dalseth fra Sunnmøre Fotballkrets tar turen for å snakke om enkel planlegging av gode treningsøkter for barn i alderen 6 til 12 år.

- Treningsfeltet trenger ikke å se ut som en flypass full av kjegler og avanserte mattematikk for at en skal få en god treningsøkt, sier Geir Hansen med glimt i øyet.

Hansen og Dalseth har lang erfaring med trening av barn og unge og vil dele av sine erfaringer under trenerseminaret.

 

Kamp og sosialt samvær

AaFK spiller treningskamp mot Molde klokken 14 denne lørdagen, en kamp alle på seminaret får sett fra VIP-tribunen på stadion.

Det blir og visning av landskampen mellom Norge og Spania på storskjerm i "puben" på stadion. Det vil med andre ord bli lagt til rette for at seminardeltakerne, i tillegg til faglig påfyll, får en sosial dag med  hyggelig samvær med trenerkolleger fra hele Sunnmøre.

Program

09:00 - 09:30 Dørene åpner

09.30 - 09:45 Velkommen og presentasjon av SunnmørsAkademiet

09:45 - 10:30 Karl Oskar Fjørtoft

10:45 - 11:45 Alf Ingve Berntsen

12:00 - 12:25 Erling Moe

12:30 - 13:30 Anders Jacobsen

13:30 - 14:00 Lett lunsj og baren åpner

14:00 - 15:50 AaFK – Molde

16:00 - 17:00 Geir Hansen og Øyvind Dalseth

17.00 Pizzabuffet

17:30 - 18:00 Marius Bøe

18:00 Sosialt

20.00 Spania-Norge på storskjerm

00:00 Dørene stenger

Billetten til Sunnmørsk Trenerseminar koster kr 499,-  og kan enkelt kjøpes HER

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: