Tren som AaFK-spillerne

Nå kan også du følge utviklingsavdelingens treningsplan.

Annonse:

Foto: Privat

Det er full stans i toppfotballaktiviteten i Norge på grunn av utbruddet av coronaviruset. Det innebærer blant annet at klubbene ikke har fellestreninger. For Aalesund-spillere på alle alderstrinn betyr dette at de må trene på egenhånd hjemme.

AaFKs fysiske trener Jonas Nordal har utarbeidet en treningsplan som våre spillere i utviklingsavdelingen skal følge. Planen, som er rettet mot spillere fra G14-laget og oppover, blir nå tilgjengelig for alle. Den retter seg først og fremst mot spillere i breddeklubbene på Sunnmøre.

Jonas påpeker at man må ha i bakhodet at planen er utarbeidet for spillere som er vant til et høyt og belastende aktivitetsnivå.

- Det er viktig for deg og din utvikling å gradvis øke mengden trening for å kunne trene «Mest best» og unngå skader og sykdom. Dette gjelder spesielt hardbelastende aktivitet som sprint og løp i høyt tempo eller tyngre og uvant styrketrening, sier han.

Last ned treningsplanen her

Jonas håper og tror at du som laster ned og følger treningsplanen vil få godt utbytte av den. Igjen understrekes det at programmet er laget for spillere som er vant til mye mengde og belastning. Jonas har derfor et godt råd som det er viktig å ta med.

- Begynn heller med litt for lite enn litt for mye, og husk at helsen er førsteprioritet. Husk også å ha det artig med treningen, sier han med et smil.

Utviklingsleder i AaFK, Sindre Eid, mener det er en del av klubbens rolle som lokal og regional toppklubb å dele kunnskap med klubbene i de lavere divisjonene, og spesielt de yngre spillerne.

Treningsplanen er individuell, og skal gjennomføres alene. I disse tider, hvor alle fellestreninger er avlyst, er det viktig å påpeke at dette gjelder både uorganisert og organisert trening.

- Programmet er basert på nasjonale retningslinjer i gjeldende øyeblikk. Følg de til enhver tid gjeldende retningslinjer og tilpass treningen deretter, lyder det fra Sindre.

Last ned treningsplanen her

Annonse fra Eliteserien: