Tre poeng i Kongsvinger

AaFK er fremdeles ubeseiret. Mot KIL på Gjemselund ble det seier 1-3.

Annonse:

Holmbert Fridjonsson fortsetter å finne nettmaskene for Aalesund. Mot Edvard Skagestad og Marlinhos Kongsvinger scoret islendingen sitt femte mål på like mange kamper.

All foto: kil.no

Landsmann Aron Elis Thrandarson fikk æren av å score bortelagets første i lørdagskampen. Etter 20 minutter kom Jørgen Hatlehol til god innleggsposisjon og løftet ballen inn i feltet. Skagestad var på etterskudd i duellen med sin gamle lagkamerat Thrandarson, og dermed kunne sunnmøringene juble for ledelse.

Like etter hindret Andreas Lie utligning med en glimrende redning. Rett før pause fikk hjemmelagets gode Pålerud en kjempesjanse, men et dårlig touch alene med Andreas Lie ødela for KIL. AaFK vartet opp med et flott angrep noen minutter senere, men keeper Simon Thomas avverget.

AaFK doblet ledelsen et kvarter ut i andre omgang, da Holmbert Fridjonsson avsluttet med en flott tunnel på Thomas. De 1357 tilskuerne fikk se Kongsvinger fornye håpet med en redusering fire minutter senere. Adem Guven, som prøvespilte for AaFK for over ti år siden, sto for 1-2-målet.

K P
12 Ranheim TF 4 4
13 Raufoss 5 4
14 Aalesund 5 4
15 Mjøndalen 3 2
Heftige jubelscener skulle utspille seg blant AaFK-spillere og -supportere etter 71 minutter. Da steg Oddbjørn Lie til værs etter en godt slått corner fra Fredrik Carlsen.

1-3 holdt seg kampen ut, og dermed er AaFK på topp før de resterende kampene i OBOS-ligaen spilles.