G17 lag

To viktige kamper mot Lillestrøm

En god sesong for G17-laget nærmer seg slutten, men først skal det spilles to viktige kvallik-kamper mot Lillestrøm. Sammenlagtvinneren spiller neste sesong på øverste nivå.

Annonse:

Foto: AaFK

 

G17 består primært av spillere som har kommet opp fra G15-laget. Gjennom et åpent, målretta og lojalt samarbeid med klubbene på Sunnmøre skal AaFK Akademiet være en katalysator i utviklingen av lokale spillere, trenere og klubbmiljø. Aalesunds Fotballklubb har de siste årene økt satsingen på akademiet med et mål om at flere spillere går gradene gjennom de aldersbestemte klassene og tar steget helt opp til A-stallen.

Under ledelse av Per Gidlund og Elias Larsen, har G17-laget spilt en god sesong der en i serien endte på en solid andreplass på nivå to i G17-klassen.

- Det har vært en nyttig erfaring for gruppen å spille på G17-nivå. Det er på mange områder stor forskjell mellom G16 og G17. Forståelsen for spillet er bedre og det har blitt tøffere motstand for oss. Vi har fått kjenne på det å bli ordentlig utfordret og også på det å føle på mestring. Denne miksen har vært nyttig for oss. Vi snakker lite om antall mål og kampresultat på G17-laget, men fokuserer på utvikling og at vi er en god gruppe som trener bra sammen. Vi har også, etter sommeren, hatt et veldig godt samarbeid med G19-laget der flere av spillerne har hospitert og fått en veldig god variasjon i treningsukene sine, sier hovedtrener Gidlund.

 

Nå skal laget møte Lillestrøm på hjemmebane førstkommende søndag og på bortebane i LSK-Hallen torsdag 23. november. Laget som går seirende ut over to kamper sikrer spill på det øverste nivået i 2024-sesongen. 

- For oss har nivå to vært en god utviklingsarena. Vi har fått god matching mot de nest beste lagene i landet. Om vi nå skulle rykke opp, så betyr det at vi har gjort noe bra gjennom sesongen og "premieringen" for det er å få spille på det øverste nivået. Den utfordringen tar vi. Skulle det ende med at vi ikke rykker opp, har vi likevel en svært god utviklingsarena for våre spillere kommende sesong. Det at vi nå spiller fire "bonuskamper" på slutten av sesongen, to mot Sogndal og to mot Lillestrøm, der spillerne får kjenne på et ekstra press og på en nervøsitet som de kanskje ikkje kjenner på i det vanlige seriespillet, er også bra for utvikling og læring. Jeg har sagt til spillergruppen at om de ønsker å spille fotball på et høyt profesjonelt nivå, kommer de til å måtte håndtere den type press hver uke. Når de nå skal spille to "vinn eller forsvinn"-kamper, er det en viktig erfaring å ta med seg videre for guttene.

 

Vi ønsker gutta lykke til i de to kommende kvallikkampene!

 

Kamp: Aalesunds FK G17 - Lillestrøm G17

Sted: Color Line Stadion

Dag: Søndag 19. november

Tidspunkt: 14:30

Benytt inngang 5.

 

Velkommen til kamp. Heia Aal´sund!

Annonse fra Obos-ligaen: