To lag med mye å spille for

Før kampen: Aalesund - Sogndal

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Aalesund - Sogndal
OBOS-ligaen, runde 23
Color Line Stadion søndag klokka 15.00

Kampen ser du på MAX og discovery+

Etter en underholdende landslagspause har vi kommet til den 23. serierunden i den tette, jevne og spennende OBOS-ligaen. Åtte kamper gjenstår for AaFK. Åtte cupfinaler om du vil. Søndag er det Sogndal som er motstander.

Fra 100,- voksen og 50,- for barn.

Tre poeng blir viktig

Aalesund har sakte, men sikkert satt seg i en veldig god posisjon i OBOS-ligaen. Med 43 poeng etter 22 kamper kjemper tangotrøyene helt i toppen. Aalesund er nummer tre, ni poeng bak HamKam og to bak Jerv. Disse to spilte og vant lørdag. AaFK i noen timer ennå hén kamp mindre spilt, og kan ta tilbake andreplassen med seier mot Sogndal. 

Søndagens motstander har også mye å spille for, og kjemper først og fremst om en av plassene som gir kvalik. Laget har i skrivende stund den siste av disse fire. 

AaFK kan vise til en lang rekke uten tap. Tangotrøyene har 16 strake kamper uten nederlag i serien. Det forrige? Mot søndagens motstander på Fosshaugane i den sjette serierunden. Kan vi håpe på en aldri så liten revansje på CLS søndag ettermiddag?

SMP_580x400 (1).jpg

Uten seier på de fire siste

Sogndal kjemper for å ta en av de fire plassene som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien 2022. For øyeblikket er det Jerv, Fredrikstad, KFUM Oslo og Sogndal som innehar disse. Sogndal har bare tre poeng ned til Ranheim, som gjerne slår kloa i en av disse plassene. De puster sogningene i nakken!

Fortsetter Sogndal å avgi poeng, slik de har gjort i det siste, blir de tatt igjen av lagene bak seg. Eirik Bakkes gutter har ikke vunnet siden 18. september. Da ble Grorud slått 1-2 i Oslo. Etter den kampen har de røket ut av cupen mot Åsane, tapt mot samme lag i serien og spilt uavgjort mot Bryne og Jerv.

Vi fikk fantastisk støtte mot HamKam og håper på det samme mot Sogndal. Foto: Srdan Mudrinic
Vi fikk fantastisk støtte mot HamKam og håper på det samme mot Sogndal. Foto: Srdan Mudrinic

Opprykksrivalene vant

Lagene som kjemper mot Aalesund om opprykk var alle i aksjon lørdag. HamKam møtte KFUM Oslo på Briskeby, og vant komfortabelt 3-0. Fredrikstad hadde Bryne borte, og vant 0-1. Så var det Jerv da, som møtte Ranheim i Grimstad og vant 2-1. Både HamKam, Fredrikstad og Jerv møtte kvalifisert motstand denne runden, men vant.

Følger AaFK opp? 

Annonse fra Obos-ligaen: