Tilbake for fullt

Spillerne og apparatet rundt A-laget er tilbake i 100 prosent jobb fra og med mandag.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Regjeringen har gitt grønt lys for oppstart av Eliteserien med treninger fra og med neste uke. Tirsdag 16. juni er første mulige dag for seriestart.

- Vi er veldig glade for at det lar seg gjøre å kunne sette i gang igjen, fastslår sportslig leder Bjørn Erik Melland.

- Spillerne har trent godt på egenhånd over flere uker og nå i grupper på feltet den siste tida. Nå skal Lars og hans team få bruke mye tid sammen med gruppa, og så skal vi være godt rustet til seriestart om en måneds tid, fortsetter Bjørn Erik.

Hverdagen til spillerne blir likevel preget av smitteverntiltak. Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har utarbeidet en protokoll med konkrete rammetiltak for utøverne, der hvert lag fungerer som en kohort (lukket gruppe).

- Spillerne skal ha minimal kontakt med andre. På den måten vil risikoen for smitte begrenses betraktelig. Vi skal følge smitteverntiltak før, under og etter aktivitet. Disse er strenge, men det må de også være, forklarer AaFKs sportslige leder.

Spillerne, som den siste uka har hatt ferie, starter oppkjøringen mandag. Bjørn Erik forteller om en ivrig gruppe som ser fram til seriestart, og at utøverne er godt informert om smitteverntiltakene og hvordan hverdagen blir.

Han forteller videre at terminlisten settes av NFF og vi ser frem til den kommer i midten av mai.

Treningene i perioden fremover vil dessverre ikke være åpen for publikum.

Annonse fra Eliteserien: