Til Jæren på poengjakt

Før kampen: Bryne - Aalesund.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Bryne - Aalesund
OBOS-ligaen, runde 17
Bryne stadion lørdag klokka 15.00
Kampen ser du på MAX og discoveyr+

Kan Aalesund-spillerne ta med seg den gode følelsen fra seieren mot Molde når de lørdag gjester Bryne? Den sterke prestasjonen og 0-2-seieren på Aker stadion var en perfekt oppladning til seriekampen på Jæren.

Barmen og Brajanac

Det har skjedd litt av hvert på Color Line Stadion siden forrige seriekamp. 28. august slo vi Raufoss 4-2 i en kamp våre gutter til tider snurret rundt med gjestene fra Toten. Med 28 minutter på klokka ledet AaFK 3-0! Tangotrøyene slapp sin motstander inn i kampen igjen, og Raufoss reduserte to ganger før spikeren ble dundret inn i kista ned 4-2. Noen dager senere var vi kommet til overgangsvinduets siste dag, og da skjedde det saker og ting i korridorene på stadion. Tidlig på dag ble Aalesund enige med danske Horsens om en låneovergang med opsjon på kjøp for spissen Muamer Brajanac. I de sene kveldstimer sikret AaFK seg signaturen til en av norsk fotballs beste midtbanespillere, Kristoffer Barmen, som samme kveld hadde blir løst fra kontrakten sin med Brann. Begge spilte i treningskampen mot Molde, og begge bidro til den sterke seieren. Blir de å se på bana mot Bryne?

Tre kamper uten seier

Bryne har ikke vunnet siden ferien var over. Erling Braut Haalands tidligere klubb spilte først uavgjort 1-1 hjemme mot Åsane, før det ble to tap på rappen. Først ble det 2-1-tap borte mot Ull/Kisa, før de røk med samme siffer borte mot Stjørdals-Blink. 18 poeng på 16 kamper holder foreløpig til en 12. plass, men lagene bak puster rødtrøyene i nakken. Ned til Strømmen på sisteplass er det kun fire poeng. Grorud, som innehar den andre nedrykksplassen, er tre poeng bak. I en jevn OBOS-ligaen kan fin flyt bety mye, og det er bare fire poeng opp til 7. plassen for Bryne. Det skiller med andre ord kun åtte poeng fra jumboplassen til en respektabel plassering rett bak lagene på play off-plassene!

Fotball , 15 Mai 2021 , OBOS-ligaen, AaFK - Bryne, Bjarne Langeland , Kristoffer Ødemarksbakken, Foto: Srdan Mudrinic, Digitalsport
Fotball , 15 Mai 2021 , OBOS-ligaen, AaFK - Bryne, Bjarne Langeland , Kristoffer Ødemarksbakken, Foto: Srdan Mudrinic, Digitalsport

Tett i toppen

Dette blir en spennende høst. La det ikke være noen tvil om det. I løpet av de neste månedene skal det avgjøres hvilke to lag som rykker direkte opp til Eliteserien, og hvilke som skal ut i play off.

Kjetil Rekdals HamKam har fått en liten luke øverst på tabellen. Grønnbuksene har sanket 35 poeng på 16 kamper, og topper fire poeng foran Jerv. Fredrikstad og Aalesund har 29 poeng. Per nå er det disse fire det handler om, men Sogndal (25 poeng) skal man passe seg for. Også et par andre lag føler nok at de har kontakt med lagene foran.

Aalesund vil med tre poeng mot Bryne komme opp i 32 poeng. Skulle Jerv (Strømmen borte) og Fredrikstad (Sogndal hjemme) avgi poeng, vil det bety at AaFK kan innta en av de to opprykksplassene.

Runden

Raufoss - Sandnes Ulf
Strømmen - Jerv
Start - KFUM
Grorud - Stjørdals-Blink
Åsane - HamKam
Bryne - Aalesund
Fredrikstad - Sogndal
 

Annonse fra Obos-ligaen: