Brann og AaFK barker sammen i Vestlandshallen ved lunsjtider fredag.

Treningskamp, Vestlandshallen

Brann - Aalesund

Fredag klokka 12.00

AaFK er tilbake i Bergen for å spille fotballkamp mot Brann for første gang på nesten tre år. Det forrige møtet mellom lagene i byen mellom de syv fjell endte med 1-1. Den kampen ble spilt 28. mai 2017.

Kommer fra seier

AaFK kjørte over Hødd i første omgang av forrige treningskamp. To scoringer av Holmbert Fridjonsson, samt én hver signert Daniel Leo Gretarsson og Simen Bolkan Nordli, sørget for hele 4-0 etter 45 minutter. I andre omgang gjorde tangotrøyene en del bytter, og måtte i tillegg klare seg med ti mann siste halvdel av omgangen. Innbytter Ulrik Valderhaug Syversen kjente det litt i en fot, og på benken var det ingen å sette inn. I løpet av denne omgangen scoret Hødd to ganger, og sluttresultatet ble 4-2.

I de to foregående oppgjørene, også disse på Color Line Stadion, endte det med 1-2 for Brattvåg og 0-1 for Bodø/Glimt.

Signering og prøvespillere

Shaquill Sno et i gang i nye omgivelser. Vingbacken er hentet fra nederlandske Telstar på nivå to i treskolandet. 24-åringen er et produkt av Ajax-akademiet.

I disse dager er også den unge midtstopperen Parfait Bizoza fra Raufoss, tidligere Aalesund- og Herd-spiller, på besøk. Også Melvyn Lorenzen, en tysk-ugandisk 25-åring som kan bekle både kant og spiss, trener med AaFK.

Håvard Mork Breivik, unggutten fra Hareid som skrev proffkontrakt nylig, er ute av spill etter at han brakk ankelen på treninga mandag. Vi ønsker Håvard all mulig lykke til med undersøkelser og opptrening!

Banket Djurgården

Brann har spilt tre treningskamper hittil i preseason. Det har endt med to seire og ett tap. I den første kampen ble danske Horsens slått 1-0 på Gran Canaria. Nykommer Daniel Pedersen ble matchvinner.

I den andre matchen for året ventet Åsane på motsatt halvdel. Det nyopprykkede OBOS-ligalaget slo storebror med 1-0 etter en sen scoring av Joakim Hammersland. Skal vi tro kampreferatet på hjemmesiden til Brann, sløste Eliteserie-laget med sjansene i denne kampen.

Brann leverte derimot et mye sterkere resultat i den siste treningskampen før møtet med AaFK. Borte mot fjorårets vinnere av Allsvenskan, ble det storseier fot Lars Arne Nilsens mannskap. Daouda Bamba (2), Gilbert Koomson og Marcus Mehnert sto for bergensernes scoringer i -1-4-seieren. Kampen ble spilt i Tele2-Arena foran hele 6.047 tilskuere.