Tenåringene og kapteinen leverte

Pape Habib Gueye best i jojo-testen.

Annonse:

Senegaleseren har holdt formen ved like i ferien, det er det ingen tvil om. Også Markus Seehusen Karlsbakk viste prov på at formen er fin. Han ble nummer tre i jojo-testen. Kaptein Fredrik Carlsen ble nummer to. 

Niklas Castro, Tarjei Omenås, Andreas Lie, Aron Thrandarson, Daniel Gretarsson og Jørgen Hatlehol deltok ikke. 

I fjor på denne tida så topp tre slik ut:

1. Bjørn Helge Riise
2. Adam Ørn Arnarson
3. Fredrik Carlsen

Kaptein Carlsen, som var i toppen både i fjor og i år, sa dette etter at testen var unnagjort:

- Personlig er denne testen bare en pekepinn på hvordan jeg ligger an. Det var ikke noe toppresultat, men jeg var innafor det kravet som var satt til meg. Det blir en lang oppkjøring. Det blir hardt, og vi møter garantert nye tester hvor alle opplever en økning.

Han har tillit til at både han og lagkameratene har brukt vinteren godt, og gir en del av æren for egen form til et aktivt, lite familiemedlem

- Jeg tror alle har gjort det dem skal. Selv har jeg en liten datter på to og et halvt år som løper rundt hele tiden, så det har nok også mye å si. I tillegg har jeg fulgt programmet jeg har fått utdelt, sier kapteinen med et lurt smil. 

Hovedtrener Lars Bohinen skrøt av resultatene, særlig det de tre øverste presterte.

- De er i rute med tanke på rollekravene. Pape er jo litt ekstrem i så måte. Jeg er fornøyd med at Markus er der allerede. Carlsen vet vi er blant de beste hver gang. Det er en del av hans naturlige egenskaper, sier Lars, som planlegger flere tester.

- Det blir en ny test om fire uker. Litt avhengig av svarene vi får etter den testen planlegger vi en ny rett før seriestart, forteller Lars.

Dette er «jojo-testen»

  • 20 meter løp en vei, vending, løp tilbake til utgangspunktet. 10 sekunder pause før ny runde. Styres av lydsignaler, som angir hvor raskt man må løpe. Kortere og kortere tid på å løpe de 40 meterne etter hvert. Testpersonen løper til han eller hun ikke klarer å følge med på tempoet lengre.

Annonse fra Eliteserien: