Tatt ut på digital landslagssamling

Aalesund-spilleren Henrik Molvær Melland.

Annonse:

AaFK-talentet, flasket opp i SIF/Hessa, skal delta på digital samling sammen med flere av landets største fotballtalenter torsdag.

- 2005-kullet har gått glipp av mye, men som selvsagt er svært viktige for NFF og norsk fotball. Det er viktig at tiden fremover brukes best mulig. Både med tanke på å prestere med flagget på brystet på kort sikt, men ikke minst fordi vi finner spillere som forhåpentligvis vil være toneangivende på aller øverste nivå om noen år, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF til fotball.no.

Samlingen vil blant annet inneholde en fagseanse med landslagstrener og medtrenere, og en samtale med profilene Colin Røsler (gutter) og Frida Maanum (jenter).

- Vi som er en del av 2005-kullet har mistet mye på grunn av koronasituasjonen. Bortsett fra internkamper har vi ikke kunnet spille en eneste "ordentlig" kamp, så det er jo kjedelig. Det handler likevel bare om å jobbe på og holde seg aktuell, sier Henrik.

Unggutten er i aller høyeste grad i landslagsvarmen, noe uttaket til den digitale samlingen viser. Også i AaFK er han inne i varmen. I vinter har spilleren, som har proffkontrakt, trent jevnlig med A-laget og spilt internkamper.

- Det er en veldig fin erfaring å ha med videre. Jeg har fått trent og spilt med bedre spillere, og det er noe jeg tar med meg. Jeg har fått kjent på nivået, ikke minst det fysiske, og føler at jeg har en stabil og god utvikling, sier han.

Totalt er 130 gutter og jenter født i 2005 invitert til å være med.

Les mer og se hvilke spillere som er tatt ut her.

Annonse fra Obos-ligaen: