Tatt ut på det chilenske landslaget

Niklas Castro i meget godt selskap.

Annonse:

Claudio Bravo, Gary Medel, Arturo Vidal og ... Niklas Castro. Sent torsdag kveld kom beskjeden om at Aalesund-profilen er tatt ut på det svært solide chilenske landslaget til privatlandskampene mot Guinea og Colombia. I troppen er spillere som tjener til livets opphold i storklubber som Manchester City og Barcelona.

- At jeg ble tatt ut i troppen er helt ... Jeg har ikke ord. Jeg fikk vite at jeg ble tatt ut i bruttotroppen etter Viking-kampen, men at jeg skulle få bli med fikk jeg vite for en time siden. Det er helt sykt, sier en lettere sjokkert Niklas når aafk.no snakker med ham i 22-tiden torsdag.

AaFK-spilleren har rukket å bli en ekstremt populær mann på Sunnmøre siden overgangen fra Kongsvinger før seriestart. Den gode formen har blitt lagt merke til blant de høye fotballherrer i farens hjemland Chile.

- Spørsmålet er om jeg får sove i natt. Dette er en drøm jeg har hatt i mange år. Jeg har sett flere kamper med min far og bror, og hatt en drøm, så det er uvirkelig, forklarer Aalesunds nummer 9.

Niklas Castro feirer 0-1 borte mot Skeid Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
Niklas Castro feirer 0-1 borte mot Skeid Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

- Treningskamp mot Colombia og Guinea. Skal trene og spille mot stjerner. Ord blir fattige, fortsetter Niklas.

Han forteller at foreldrene er stolte, og takker dem for at han har kommet dit han er i dag. Før han slutter seg til Chile-troppen og samling med landslaget som er nummer 17 på FIFA-rankingen, er det fullt fokus på Raufoss.

- Jeg skal klare å holde fokus inn mot Raufoss-kampen, så blir landslaget nummer to, men det vil selvfølgelig prege meg litt de kommende dagene. Jeg skal klare å lande etter hvert, sier Niklas.

Spesielt stort er uttaket for Castro senior. Niklas har rukket å snakke med opphavet etter den plutselige beskjeden fra det chilenske fotballforbundet.

- Pappa er like målløs som meg. Første gang jeg sa det til ham, så så jeg hvor mye det betydde for ham, og da gikk det opp for meg hvor mye det betydde for meg også. Jeg har aldri vært innom noe U-landslag tidligere, så det er litt merkelig, dette. Jeg har i grunn ikke ord, det er bare en drøm som går i oppfyllelse.

 

Annonse fra Eliteserien: