Tar imot Haugesund til lørdagskamp

Før kampen: Aalesund - Haugesund.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Aalesund – Haugesund
Eliteserien, runde 15
Color Line Stadion klokka 18.00

Kampen ser du på Dplay og Eurosport Pluss 2.

AaFK kommer fra en god prestasjon mot Rosenborg på Lerkendal, men tapte 3-2. Haugesund slikker sårene etter å ha tapt med samme sifre hjemme mot Strømsgodset.

Solid bortekamp

Aalesund rystet RBK i i fjor ved å ta seg videre i cupen på bekostning av trønderne. I årets seriekamp på Lerkendal tok sunnmøringene ledelsen, ga den bort, men burde fått med seg ett poeng etter å ha dominert avslutningen av kampen.

Aalesund var gode i store deler av kampen. Holmbert Fridjonssons to scoringer lukter det fugl av. Først avsluttet han kontant etter et fint angrep, hvor Jonas Grønner fant Niklas Castro med et oppspill. Nummer 9 sprang fra Vegar Eggen Hedenstad før han serverte målmaskina fra Island. Det andre målet kom etter at Niklas fant Holmbert med en delikat ball i bakrom. Den høyreiste spissen fra sagaøya holdt RBK-spillerne unna og avsluttet iskaldt forbi hjemmelagets Julian Faye Lund.

Nå er håpet at Holmbert og Niklas kan gjenta det fine spillet under lørdagens kamp mot Haugesund, en motstander som befinner seg på 12. plass med 15 poeng. Jostein Grindhaugs gutter er uten seier på bortebane siden den fjerde serierunden, og AaFK bør sette seg som mål å ta de tre poengene i denne kampen.

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Flere spillere tilgjengelige

Før kampen mot RBK kunne vi melde om at Nenass, Jordon Mutch og Håvard Mork Breivik var spilleklare. Førstnevnte fikk et innhopp, og leverte sakene meget bra i tospann med Izunna på midtbanen. Håvard og Jordon var ubenyttede reserver.

I tillegg til at den nevnte trioen er tilgjengelig, er også Shaquill Sno og Parfait Bizoza tilbake etter at de begge sonet karantene mot Rosenborg.

Aalesunds fem siste kamper:

Odd - Aalesund 3-2
Aalesund - Start 3-2
Sarpsborg 08 - Aalesund 4-0
Aalesund - Viking 2-2
Rosenborg - Aalesund 3-2

Fasit er én seier, én uavgjort og tre tap, og en målforskjell på 9-14.

4-2-3-1

Som mellomoverskriften viser, er dette FK Haugesunds formasjon, og i forrige runde fyldte disse elleve rollene:

Sandvik - Desler, Fredriksen, Hansen, Stølås (Ammitzboell 65.) - Grindheim, Pedersen - Velde, Sandberg, Sande (Leite 65.) - Wadji

Haugesunds fem siste kamper:

Haugesund - Rosenborg 1-0
Sarpsborg 08 - Haugesund 0-0
Haugesund - Stabæk 3-1
Mjøndalen - Haugesund 1-0
Haugesund - Strømsgodset 2-3

FKH har med dette to seiere, én uavgjort og to tap, og en målforskjell på 6-5.

Runden

 

Annonse fra Obos-ligaen: