Tapte stort mot serielederen

Norges beste fotballag puttet ballen i nota seks ganger.

Bodø/Glimt tok sin sjuende seier på sju kamper da AaFK ble slått 1-6 søndag kveld.

Første omgang:

AaFK yppet seg mot serielederen tidlig, og viste gode tendenser i spillet sitt. Den første ordentlige sjansen kom etter sju minutter, da Holmbert Fridjonsson droppet lavt i banen og stakk gjennom Sigurd Haugen. Spisskollegaen tok med seg ballen neon meter, presset av en motstander, og fikk avsluttet brukbart. Ballen gikk utenfor målet til Joshua Smits.

Fem minutter senere var det Shaquill Sno som kom til en bra sjanse. AaFKs angrepsrekke kombinerte fint ved utkanten av boksen, før Sigurd Haugen løftet blikket og fant Shaquill ute til høyre. Nederlenderen avsluttet med en halv volley som sendte ballen like utenfor.

i det fjortende minutt, like etter Aalesunds sjanse, smalt det i den andre enden. Kjappe Jens Petter Hauge kom helt rundt ute til venstre, og slo inn foran mål. Poengkongen Philip Zinckernagel kriget til seg ballen og dunket inn 0-1.

Ålesund 20200712. Aalesunds Hólmbert Fridjónsson (midten) gratuleres med 1-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Bodø/Glimt på Color Line Stadion. David Kristján Ólafsson til venstre og Parfait Bizoza til høyre.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tangotrøyene la seg ikke ned selv om bortelaget tok ledelsen. Shaquill Sno var aktiv og utfordret, og det samme gjaldt Niklas Castro. Parfait Bizoza yppet seg også, og kom etter 19 minutter til et knallhardt skudd som gikk over mål. Etter 25 minutter var Skodje-gutten igjen frampå, denne gang etter et frispark slått av Niklas Castro. Parfait fikk ballen på innlegget, men klarte ikke å styre kula på mål.

Parfait var aktiv, han, og etter halvtimen traff han godt - denne gang med et perfekt slått innlegg fra venstre. Inne i feltet ventet Holmbert Fridjonsson, som stupte inn utligningen.

Sondre Brunstad Fet er som kjent utlånt fra Aalesund til Bodø/Glimt, og sykkylvingen markerte seg. Kun et par minutter etter utligningen dukket han opp i feltet og avsluttet et godt Glimt-angrep ved å dunke ballen inn bak Gudmund Broks Kongshavn. En annen tidligere Aalesund-spiller ville også skrive seg på scoringslista. Jens Petter Hauge, som var lånt ut til AaFK i 2018, fikk æren av å avslutte et raskt Glimt-angrep ved å curle ballen forbi Gudmund Broks Kongshavn etter 35 minutter. Der viste Bodø-laget hvorfor de topper tabellen. 1-3 på Color Line Stadion.

Resultatet holdt seg til pause.

Andre omgang:

Bodø/Glimt tok kommandoen fra start av etter pause, og spilte Aalesund lave. Seks minutter ut i omgangen tok Philip Zinckernagel med seg ballen framover uten at AaFK-spillerne satte ordentlig press. Dansken slo ballen tilbake til Ulrik Saltnes, som kontrollert og kontant trillet inn 1-4.

AaFK angrep kort tid etter, og bare en kvalifisert redning av Joshua Smits hindret Holmbert Fridjonsson i å bli tomålsscorer.

Det var en annen mann som kunne kalle seg tomålsscorer, men han hadde feil drakt. Danske Zinckernagel avsluttet kontant da Glimt med flere spillere angrep og la beslag på AaFKs sekstenmeterfelt. Da var det spilt 55 minutter.

Ålesund 20200712. Aalesunds Hólmbert Fridjónsson header inn 1-1 forbi keeper Joshua Smits i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Bodø/Glimt på Color Line Stadion. Fredrik Bjørkan til høyre.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Da timen var passert kunne det fort stått 1-6 på Color Line Stadion. Jens Petter Hauge kjørte finteshow ute til venstre, kom seg inn i AaFK-boksen og avsluttet fra skrå vinkel. Ballen strøk stanga.

1-6 kom, det, men ikke ved Hauge. Innbytter Victor Boniface var mannen som noterte seg for Glimts sjette for kvelden. Fredrik André Bjørkan slo inn fra venstre, og der steg spissen til værs og stanget inn nok et Bodø/Glimt mål. Dette var nordlendingenes scoring nummer 30 så langt i sesongen.

Ti minutter før slutt fikk Bodø/Glimt en scoring annullert.

Aalesund var nære på å få en redusering like etter annulleringen. Markus Sehusen Karlsbakk ble pent spilt fri inne i boksen, og avsluttet med press på seg. Avslutningen var brukbar, den, men Smits i Glimt-buret var med på notene.

Bodø/Glimt skapte et par småfarligheter på tampen, men det endte med 1-6 i Ålesund.

Aalesund - Bodø/Glimt 1-6 (1-3)