Tapte på Lerkendal

Rosenborg slo AaFK 2-0 i treningskampen på Lerkendal i ettermiddag.

Annonse:

Foto. Bildbyrån

Etter landslagspausen og ferie for mange av spillerne, så ble det lagt inn en treningskamp mot Rosenborg på bortebane i ettermiddag, for å få litt kamptrening før møtet med Vålerenga kommende søndag på Color Line.

Trønderne vant kampen 2-0 etter scoringer fra Ole Sæter og Stefano Vecchia. 

Tidlig scoring

Etter syv minutter stjal en RBK-spiller ballen fra en motspiller og dro seg til dødlinja og slo på tvers av målet. På bakre stolpe sto Ole Sæter helt alene og satte enkelt ballen i mål fra to meter. 

Bare ett minutt senere fikk Simen Bolkan Nordli en mulighet fra 12 meter, men ballen snek seg på feil side av stolpen. 

Sæter var svært nær ved å score nok en gang 13 minutter. Ballen ble slått inn fra høyre og Sæter sto helt alene på bakre stolpe og han satte ballen i tverrliggeren. 

Omgangen var kun 15 minutter gammel da Sigurd Haugen var farlig frempå. Simen Rafn slo en glimrende pasning til Haugen som hadde plassert seg midt mellom stopperne til RBK. Han tok ballen ned på brystet og fyrte av umiddelbart, men dessverre gikk ballen på feil side av motsatt stolpe. 

Snytt to ganger?

Halvveis prøvde Stefano Vecchia seg fra 22 meter, men Michael Lansing hadde grei kontroll selv om han valgte å slå bort ballen. 

Ti minutter før pause brøt Petar Golubovic et angrep og slo direkte i bakrom. RBK sto høyt, og Haugen løp gjennom og plutselig var alene med keeper. Men linjemannen heiv opp flagget og TV-bildene viser at det var en feil avgjørelse. Der kunne det fort stått 1-1. 

På overtid ville Haugen ha straffe i duell med Markus Henriksen, som gikk rolig bort derfra, men dommeren ville ikke høre på protestene. 

Scoring

Det ble en stille start på omgangen frem til Rosenborg doblet ledelsen etter 57 minutter. Henriksen slo ballen på tvers av feltet og Vecchia sto på motsatt stolpe, og selv om han ikke fikk skikkelig treff på avslutningen så var det nok til at det ble 2-0 på Lerkendal. 

Åtte minutter senere fikk AaFK sin første mulighet for omgangen. Jørgen Hatlehol slo et flott innlegg fra høyre og Kristoffer Ødemarksbakken gikk opp på seks meter og headet ballen et par meter over tverrliggeren. 

Resten av omgangen bar preg av at det var en treningskamp og svært lite skjedde foran de to målene. 

AaFK: Lansing (Larsen i fire min.), Rafn (Moe i 45 min.), Golubovic (Melland i fire min.), Serbecic (Holte i fire min), Juel Andersen (Fällman i 45 min.), Solnørdal, Barmen (Hatlehol i 28 min.), Määtää (Syversen i fire min.), Bolkan Nordli (Kallevåg i 45 min.), S. Haugen (diaw i 28 min.), Ammitzböll (Ødemarksbakken i 45 min.)

Annonse fra Eliteserien: