Tapte mot serielederen

Lillestrøm ble for sterke på eget gress og slo AaFK 2-0 på Åråsen i kveld.

AaFK spilte sin andre kamp av tre bortekamper på rad. Den første vant de 3-2 mot Odd søndag, som også var tidenes første seier på Skagerak Arena. AaFK har aldri tidligere vunnet på Åråsen og måtte ga av banen med tap også i kveld dessverre.

I andre halvdel av andre omgang skapte vi en del sjanser, men dessverre ble det ikke scoringer ut av det.

Scoring

Den første sjansen ga også kampen første scoring. Vertene fikk corner etter ni minutter. De tok en kort corner og slo slå mot bakre stolpe, og der dukket Tom Pettersson og vinner duellen med en AaFK-forsvarer og sender ballen i mål.

Målet var faktisk det første AaFK slipper inn i 1. omgang i år.

Etter 18 minutter får Sigurd Haugen ballen og prøver å slå inn, men muligheten blir blokkert til hjørnespark, men corneren blir resultatløs.

Seks minutter er han på farten igjen og drar seg forbi to motspillere, men nok en gang får han kun betalt i et hjørnespark.

Doblet ledelsen

Omgangen var 28 minutter gammel da Lillestrøm var farlig frempå på nok en corner. Og nok en gang var Petterson best i feltet, men ballen gikk en meter over.

Haugen fikk en skuddmulighet etter 31 minutter, men dessverre gikk ballen i nettveggen.

En feilpasning gikk rett i beina til Ylldren Ibrahimaj, som dro ballen inn i feltet og skjøt. Han hadde hellet på sin side, for ballen gikk via et AaFK-bein og i en bue over en utspilt Sten Grytebust. Dermed sto det 2-0 til vertene etter 33 minutter.

Resten av omgangen ble av det stille slaget før tidligere AaFK-spiller Holmbert Fridjonsson headet ballen over etter nok en corner på overtid.

Stor mulighet

Tre minutter ut i andre omgang er Sigurd Haugen på farten og fyrer av fra litt skrått hold med venstrefoten, men ballen sklir av foten og går et par meter på utsiden av stolpen.

Kampen var 56 minutter gammel da LSK ikke klarte å avklare, men Kristoffer Barmen fikk ikke skikkelig treff med innsiden av foten fra åtte meter og keeper reddet greit.

Halvveis ut i omgangen gjør Simen Bolkan Nordli en glimrende jobb på kanten og tar med seg ballen inn i feltet og slo inn til Sigurd Haugen som la tilbake til Torbjørn Kallevåg, som fyrer av fra 10 meter, men keeper strekker opp armene og redder forsøket. Returen endte opp i en duell med en LSK-spiller og Bolkan Nordli og sistnevnte gjekk i bakken. AaFK ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Ifeanyi Mathew dro ballen innover halvdelen til AaFK et par minutter senere og skjøt fra 25 meter. Ballen gikk i stolpen og ut, men det så ut som Grytebust hadde god kontroll.

Blokkert

Akor Adams hadde to skuddmuligheter på ett minutt ti minutter før slutt. Det første forsøket gikk rett på Grytebust og det andre gikk like over tverrliggeren.

Simen Rafn fikk et veldig godt treff seks minutter før slutt på volley fra syv meter, men ballen traff dessverre en motstander. Om ikke, hadde den høyst trolig funnet nettmaskene for den tidligere Lillestrøm-spilleren.

Tre minutter før slutt var Alexander Juel Andersen svært nær ved å score. Han gikk opp på fem meter og headet ballen ned mot bakken, og kun en utrolig benparade av keeper på streken hindret scoring.

Like etter skjøt Besim Serbecic, men fikk ikke godt nok treff og det ble enkelt for keeper å redde.

Laget: Grytebust - Juel Andersen, Fällman (Hopland i syv min.), Serbecic, Golubovic (Rafn i syv min.) - Nenass (Bolkan Nordli i 24 min.), Barmen (Kallevåg i 24 min.), F. Haugen (Segberg i 24 min.) - Määtää, S. Haugen, Ødemarksbakken.