Tapte mot Sarpsborg 08

Det ble dessverre en tung kveld på Color Line Stadion da gjestene stakk av med alle poengene.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Dessverre ble det 1-3-tap i kveld etter en kamp der lite stemte for våre gutter. 

Sarpsborg 08 scoret midtveis i første omgang og økte til 2-0 like før pause. Vi fikk en god start på andre omgang, men dessverre la Sarpsborg 08 på til 3-0 i stedet for at vi fikk en redusering. 

Men det var ikke snakk om å gi opp. Og 16 minutter før slutt var Moses frempå og reduserte med hans fjerde scoring i AaFK-drakten. 

Dessverre ble det ikke flere scoringer som kunne glede hjemmefansen i kveld. 

Rafn hindret scoring

Kampen første mulighet kom etter 12 minutter. Gjestene slo inn fra venstre og Eirik Wichne gikk opp og headet ballen et par meter over tverrliggeren fra ni meter. 

Fem minutter senere prøvde Tobias Heintz seg på et skudd fra 18 meter, og ballen gikk like over tverrliggeren, men keeper Sten Grytebust hadde full kontroll. 

Etter 20 minutter holdte Grytebust til å rote til for seg selv. Han møtte en ball langt utenfor feltet, men avklaringen gikk rett i beina på en motspiller. Han skjøt mot det tomme målet fra svært langt hold, og der var Simen Rafn og headet ballen unna slik at han hindret scoring. 

Halvveis i omgangen prøvde Gustav Engvall seg fra omtrent dødlinja, men ballen går rett i klypene på Grytebust.

AaFK gikk rett i angrep og Gilbert Koomson la ut i feltet fra dødlinja, og Ebiye Moses stjal ballen fra en motspiller og la den til Simen Bolkan Nordli, men skuddet ble blokkert. 

To scoringer

Sarpsborg 08 tok ledelsen etter 24 minutter. Mikkel Maigaard fikk stille siktet fra 18 meter og satte ballen helt ute ved stolpen. 

Et par minutter senere tok Koomson ballen ned på brystet, tok seg forbi en forsvarer, før han dro av en til, men han fikk dessverre ikke avsluttet fra fem meters hold før en forsvarer skjøt ballen i Koomson og ut. 

Og like etter smalt det i metallet. Maigaard, hadde tydelig fått varmet opp skuddfoten, fyrte av fra distanse og ballen traff tverrliggeren. 

33 minutter ut i omgangen ble Engvall spilt gjennom høy på banehalvdelen til AaFK og han kom alene med keeper. Heldigvis satte han ballen utenfor stolpen. Det luktet litt offside av den der. 

Ett minutt før pause kom gjestene fram på venstresiden og ballen ble slått på tvers av femmeteren. Petar Golubovic prøvde å hindre at ballen nådde en motspiller og var uheldig og sklei ballen i eget mål. Dermed sto det 0-2. 

Ny nettkjenning

Fire minutter ut i andre omgang fikk AaFK corner og en avklaring gjorde at ballen havnet hos Rafn, som skjøt rett i en motspiller. Ballen havnet i beina på Moses, som fyrte av, men den ble dessverre reddet av keeper. 

Vondt ble til verre elleve minutter ut i omgangen. Da skjøt Simen Tibbling fra 18 meter etter at AaFK ikke fikk avklart og han feide ballen inn i motsatt hjørne. 

16 miniutter før slutt var det endelig vår tur. Ballen ble slått på tvers av femmeteren av John Kitolano og der dukket selvsagt Moses opp. Fra fem meter løftet han ballen over en liggende keeper og reduserte til 1-3. Det var hans fjerde mål på de tre siste kampene. 

Rafn fikk en mulighet fem minutter før slutt da ballen havnet i beina hans etter en corner. Presset satte han ballen en meter over mål fra 14 meter. 

AaFK:  Grytebust - Golubovic, Juel Andersen (Fällman i 54 min.), Serbecic, Rafn - Nenass, Barmen (Segberg i 45 min.), Haugen (Ødemarksbakken i 45 min.) - Bolkan Nordli (Kitolano i 19 min.), Moses, Koomson (Kristensen i åtte min).

Annonse fra Eliteserien: