Tapte målrikt oppgjør

Aalesund slapp inn fem mål mot Viking.

AaFK gikk på et 5-2-tap på SR-Bank Arena.

Første omgang:

Viking kom best i gang på SR-Bank Arena søndag kveld. Først gikk en avslutning i blokka, før siddisene tok ledelsen bare et par minutter senere. Med fem minutter på klokka driblet Jefferson de Souza seg forbi David Kristjan Olafsson og slo ballen inn i feltet. Midt i boksen ventet Zymer Bytyqi, som med bredsida sendte kula ned i Andreas Lies høyre hjørne.

De mørkeblå fortsatte å angripe AaFK, og slo ballen inn i feltet både fra åpent spill og hjørnespark. Jefferson de Souza, som assisterte Bytyqi på 1-0, kom også med et realt skremmeskudd da han fyrte til fra rundt 20 meter. Skuddet hadde god retning, men gikk utenfor.

Etter 25 minutter vartet Aalesund opp med et strålende angrep som endte i straffespark. Simen Bolkan Nordli ble servert ballen i boks av Peter Orry Larsen, og ble lagt i bakken av Jefferson de Souza i avslutningsøyeblikket. Simen fikk muligheten fra ellevemetersmerket og var sikkerheten selv. 1-1!

Aalesund spilte seg mer og mer inn i kampen, og en talentfull herremann fra Sula viste sin slepne teknik etter 34 minutter. Isak Dybvik Määttä dro seg inn fra høyre og avsluttet hardt og lavt i retning motsatt hjørne. Iven Austbø var like kjapp da han kastet seg ned og slo ballen ut til corner. AaFK tvang fram et nytt hjørnespark, og ballen havnet på bakerste stolpe - noe plutselig på Parfait Bizoza. Skodje-gutten fikk hodet på ballen, men klarte ikke å styre lærkula på mål.

Viking var heller ikke ufarlige inn mot pause. Seks minutter før hvilen smalt Zymer Bytyqi til, men Andreas Lie var på pletten med en flott redning.

En underholdende omgang ble avsluttet med en stor AaFK-sjanse. Målscorer Simen Bolkan Nordli ble fint spilt fri av Sigurd Haugen. 20-åringen avsluttet høyt, men Iven Austbø vartet opp med en strålende avverging.

1-1 til pause i Stavanger

Andre omgang:

Viking gikk i strupen på Aalesund umiddelbart. Fredrik Torsteinbø satte fart på høyresiden og slo ballen hardt og lavt inn i bortelagets målgård. Andreas Lie kastet seg fram og slo ballen vekk. Etter litt klabb og babb smalt Viljar Vevatne til, men Vikings høyreback traff ikke mål.

Siddisene fortsatte å angripe, og da åpnet det seg kontringsmuligheter for sunnmøringene. Sigurd Haugen skaffet frispark da Aalesund slo kontra tre minutter ut i omgangen. AaFK-spissen ble hardt stoppet av unggutten Henrik Heggheim på vei framover. AaFK fikk frispark som førte til både ett, to og tre hjørnespark, men hjemmelaget stanget unna.

Viking førte spillet i starten av andre omgang, men de helt store sjansene uteble.

AaFK kom på visitt etter 62 minutter da Simen Bolkan Nordli kjempet til seg ballen og fant Parfait Bizoza. "Parf" avsluttet fra langt hold, men Austbø i Viking-buret så ballen gå et par meter utenfor.

Like etter kom Viking på besøk på jakt etter 2-1. Det fikk de også - ved hjelp av straffespark. Zymer Bytyqi ble felt av Nenass, og dommer Kristoffer Hagens var aldri i tvil. Veton Berisha fikk sjansen og dunket ballen knallhardt til side for Andreas Lie. Andreas var etter ballen, men nådde ikke helt bort.

73 minutter ut i kampen var Andreas derimot helt sjanseløs. Fra langt hold fikk Viking frispark, og utførelsen var det klasse over. Zymer Bytyqi, kampens beste spiller, sendte ballen som et prosjektil opp i vinkelen til 3-1. Årets mål i Eliteserien? I alle fall en knallsterk kandidat.

Vondt ble til verre bare to minutter senere da Rolf Daniel Vikstøl stusset ballen i nettmaskene på en corner. 4-1 og bekmørkt for gjestene.

To minutter før slutt skaffet Sigurd Haugen Aalesund straffespark i duell med Yildren Ibrahimaj. Sigurd fikk sjansen selv fra straffemerket og gjorde ingen feil. Med reduseringen tente han et lite håp for tangotrøyene, men gjestene maktet ikke å score flere.

Det gjorde derimot Viking, som økte til 5-2 på overtid. Midtbanemannen fra New Zealand, Joe Bell, ville ikke være noe dårligere enn lagkompis Bytyqi, og curlet ballen fint over muren og opp i krysset.

Både Mjøndalen og Start tapte sine kamper denne runden. Dermed er det uforandret i bunnen. Aalesund har fremdeles henholdsvis sju og åtte poeng opp til de to lagene foran på tabellen.

Viking - Aalesund 5-2 (1-1)