Tap mot serielederen

Molde ble for sterke på eget gress og vant 3-0 etter to scoringer helt på tampen av kampen.

Annonse:

Kampens første mål ble satt inn av Ola Brynhildsen, men det er mulig at det skulle vært annullert. Keeper Sten Grytebust signaliserte før scoringen at ballen hadde vært over dødlinja, men spillet fortsette og dermed ble det scoring.

Fem minutter før slutt doblet Molde ledelsen ved Markus Kaasa, og de la på til 3-0 bare to minutter senere ved Kristian Eriksen og dermed ble det 3-0-seier til Molde.

Scoring

Etter bare 63 sekunder kunne AaFK tatt ledelsen. Et fantastisk angrep opp langs venstresiden hvor Simen Rafn og Torbjørn Kallevåg kombinerer fint og Rafn kommer seg helt ned til dødlinja før han slår ut i feltet. Dario Canadija får ikke avsluttet på første forsøk, men får ballen tilbake og skyter en halv meter utenfor stolpen fra ti meter.

Etter ti minutter var vertene nær scoring. Ballen ble slått på tvers bak forsvaret og Ola Brynhildsen kom alene med keeper, men heldigvis var akkurat for sent ute til å rekke å få et touch på ballen.

Halvveis i omgangen tar dessverre hjemmelaget ledelse på sin første avslutning på mål. Ballen blir slått inn fra høyre og Brynhildsen går opp og header ballen mot mål fra fem meter og en strålende redning fra Sten Grytebust hindrer scoring, men han må må gi retur og der er Brynhildsen og setter ballen i mål fra en halv meter. Grytebust ropte i forkant og mente ballen hadde vært over linja og det skulle vært femmeter.

Volley-skudd

Ti minutter før pause fikk vi et lite David Fofana-raid og han avlsuttet det med å skyte fra 17 meter. Ballen hadde retning mot innsiden av den nærmeste stolpen, men Grytebust hadde god kontoll og reddet greit.

Samme mann prøvde seg fra skrå vinkel tre minutter før pause, men ballen føk langt opp på tribunen.

I andre omgang skapte Molde den første sjansen før det hadde gått ett minutt. Brynhildsen holdt på å score på hel volley, men Grytebust sto på rett sted og reddet forsøket.

Bare to minutter senere slo Canadija inn fra venstre og han fant Ebiye Moses inne i feltet. Han fikk ikke skikkelig trøkk på skuddet og ballen gikk en meter til side for stolpen.

Burde scoret

Det tok ikke mer enn to nye minutter før Molde kom på nytt. Og fra 20 meter fyrte Markus Kaasa av med venstrefoten, men en Grytebust i full strekk reddet forsøket.

Og AaFK gikk rett i angrep. Gilbert Koomson og Moses kombinerte fint ute på høyresiden før ballen ble slått inn i feltet, og den gikk via en Molde-spiller og til Torbjørn Kallevåg. Han hadde bare å sette ballen i det tomme målet, men Martin Linnes kastet seg ned og fikk hindret scoring da ballen traff låret og gikk ut. Der skulle det stått 1-1.

Etter tolv minutter ut i omgangen sto vertene for et flott angrep, men heldigvis for gjestene gikk skuddet fra Fofana via en AaFK-spiller og ut. Der hadde han en gylden sjanse til å øke ledelsen.

Minuttet etter prøvde Brynhildsen seg på et skudd, men Grytebust var trygg og reddet greit.

To sene scoringer

Skjedde det lite før pause, var starten på andre omgang rake motsatt. For bare ett minutt senere slo Koomson ut 45 grader til Simen Rafn, som tok med seg ballen på ett touch og skjøt på det neste fra 16 meter, men dessverre satte han ballen en meter over tverrliggeren.

Molde gikk rett i angrep igjen og Fofana avsluttet fra litt skrå vinkel og ballen gikk rett på keeper.

20 minutter før slutt fikk Molde corner. Kristian Eriksen gikk og opp og headet, men det ble en svak avslutning og Grytebust reddet lett.

Birk Risa fikk en fin mulighet 13 minutter før slutt på en corner, men fikk ikke skikkelig treff på ballen og den trillet inn til Grytebust.

Fem minutter før slutt la Kaasa på til 2-0 da han sto alene på bakre stolpe.

To minutter senere la Molde på til 3-0 ved Eriksen da han scoret fra 14 meter ved å sette ballen helt inne ved stolpen.

AaFK: Grytebust - Serbecic, Fällman, Hopland - Golubovic, Segberg (Melland i to min), Canadija, Rafn (Kitolano i ti min.) - Koomson (Kristensen i to min.), Moses (Ødemarksbakken i ti min), Kallevåg (Bolkan Nordli i 20 min).