Tap i Bodø og nedrykket er et faktum

Nedrykkspøkelset har hengt over Tangotrøyene gjennom hele sesongen, og med tap i kveld er alt håp om eliteseriespill i 2024 dessverre ute.

Annonse:

Foto:

Helt frem til kveldens kamp har Aalesunds Fotballklubb hatt en teoretisk sjanse om å holde seg i Eliteserien. I idretten kan en aldri gi opp før all teori og praksis sier at alt håp er ute. I kveld kom nådestøtet på Aspmyra og nå må vi sørge for at årets to siste kamper spilles med like god innsats og stolthet som det ble gjort i Bodø i kveld. Laget må nå ned i OBOS-ligaen, men Ålesund er en by som skal ha et lag i Eliteserien. Veien tilbake dit blir tøff, men den skal vi gå sammen.

 

Akkurat som ventet ble vi lagt under et voldsomt press fra start av i den kalde vinden på Aspmyra. Vi fikk noen fine overganger de første 45, men dessverre ble vi for upresise på siste tredjedel. Kampens første store sjanse fikk vi etter 26 minutter da Pellegrino ble spilt igjennom på sin vente venstreside. Han dro seg forbi Erik Frøysa og fikk til slutt avsluttet, men Sten Grytebust er en erfaren mann og gjør seg stor foran mål, og det endte i et hjørnespark til vertene.

Etter 35 minutter fikk vi vårt første hjørnespark for kvelden. Ballen ble slått lavt mot Kristoffer Ødemarksbakken som fikk avsluttet, men keeper fikk avverget. Det tok bare to minutter før de helgule tok ledelsen. Pellegrino utfordret på kanten, og gav videre til Albert Grønbæk som tok med seg ballen videre inn i feltet og til dødlinja. Han slo ballen inn i feltet, og traff ryggen til en fryktelig uheldig Nicolai Hopland, og videre i mål. Fortjent scoring, men denne var sur å få i mot.

Minuttet før pause får Henrik Melland en enorm sjanse til å utligne da han mottok et gjennomspill inne i feltet. Han avsluttet på direkten, men Glimts 18-årige reservekeeper reddet mesterlig! Store deler av andre omgang er langt roligere enn det vi så før pause, men etter en drøy time ble Pellegrino spilt igjennom, og fortsatte inn i feltet før han avsluttet, men for andre gang denne kampen møtte han sin overmann i Nicolai Hopland, som denne gangen reddet på streken! Vi holder veldig bra fokus, og gjør en veldig sterk defensiv kamp i Bodø, men så går det meste galt for oss (tror vi). Pellegrino spilles nok en gang igjennom, og tråkler seg igjennom forsvaret vårt, før det hele ender i en gigantisk misforståelse mellom forsvar og keeper. I et forsøk på å skjerme ballen inn til keeper glipper det i kommunikasjon, og Pellegrino setter tåa på ballen og lirker den over målstreken. Dramatikken tok heller ikke slutt her. Etter at vi hadde tatt avspark samt at målscorer Pellegrino er byttet ut, så fikk dommer beskjed på øret om at Pellegrino var i offside. Fortsatt 1-0 til hjemmelaget!

Kampen står seg de siste minuttene, og selv om vi gjør en meget solid definitiv jobb oppe i nord så rykker vi dessverre ned til OBOS-ligaen. Vi gratulerer selvfølgelig Bodø med et fortjent seriegull! 

Bodø/Glimt - Aalesund 1-0 (1-0)

Lagoppstilling: Grytebust - Frøysa, Hopland, A. Diop, Kitolano (Murray, 83') - Hammer, Karlsbakk - Melland - Kristensen (Atanga, 82'), Ødemarksbakken, M. Diop (Ramsland, 60') Innbyttere: Lansing, Haram, Atanga, Murray, Ramsland, Fällman

Annonse fra Eliteserien: