Nyhet: Garn og oppskrift til Tangogenseren

Gled deg selv eller noen du er glad i!

Annonse:

All foto: Srdan Mudrinic

I samarbeid med strikkedesignerne Ane Giske (@saltostrikk) og Anne Thunem (@dropledesign) lanserer Aalesunds Fotballklubb garnpakke og oppskrift til klubbens offisielle genser - Tangogenseren. Garn og oppskrift er nå i salg hos Obs! Ålesund på Moa, tilgjengelig i størrelser fra 2 år til 3XL.

Moderne uttrykk

De to designerne har sammen med Jonatan Arvidsen-Osvik, medieansvarlig i AaFK, jobbet med prosjektet i hele høst.

- AaFK ønsket å lansere en klubbgenser med moderne uttrykk. Ved valg av design lot vi oss inspirere av tradisjonsstrikk.

Vi laget en fargepalett med tango-oransje, blå, lys grå og marine. Vi ville designe en genser med raglanfelling, som gir fine linjer og passform. Vi valgte dobbel halskant fordi det er behagelig og lunt, sier Ane og Anne, som lørdag tilbrakte flere timer i Borgundgavlen på fotoshoot. Fotograf Srdan Mudrinic tok de offisielle bildene, der seks modeller i ulike aldre la ned en fenomenal innsats.

- Vi var veldig heldige med været, og bildene ble kjempebra. Vi er utrolig fornøyde med resultatet, og selvfølgelig spente på mottakelsen. Selv føler vi at vi har designet en genser som passer like fint på barn som voksne og eldre. At det er to fargealternativer, ett i lys grå og ett i marine, gjør at man har å velge i. Barnegenserne skiller seg fra voksengenserne ved at de har kontrastfarge i vrangbordene. Dette betyr at en familie på fire i praksis kan ha fire ulike versjoner av AaFKs offisielle klubbgenser, forteller Ane og Anne engasjert.

Tangogenseren er like fin å ha på seg hjemme som på stadion, på jobb som på tur, synes designerne.

Svigermor skal strikke

To av dem som stiller som modeller for genseren, er AaFKs fremadstormende midtbanespiller Parfait Bizoza og kæresten Olea Andrine Flisnes Linge. Parfait har allerede bedt svigermor om å strikke genseren.

- Hun strikker hele tida, så da skal hun få lov til å strikke genseren til meg. Den er jo dritfet! Jeg synes at den er ordentlig behagelig og varm, og jeg trenger en god genser for å holde varmen gjennom en kald vinter, sier Parfait.

Skodje-gutten, som er ivrig i sosiale medier, har fått tilsendt bilder av seg selv og kjæresten fra fotoshooten.

- Bildene skal rett ut på instagram, men jeg har fått beskjed om å vente til oppskrifta er lansert, sier han humrende og legger ikke skjul på at modelloppdraget ga mersmak.

Har vært etterspurt

Prosjektleder Jonatan Arvidsen-Osvik forteller til aafk.no at en offisiell AaFK-genser har vært etterspurt i flere år. På et markedsmøte tidlig i høst tok partneransvarlig Sarah Isabella Aarøe opp temaet med resten av markedsavdelinga, og så begynte garnnøstene å rulle.

- Nå følte vi virkelig at det var på tide å ta tak i dette. Sammen med Ane og Anne har vi fått på plass en Tangogenser som vi virkelig er stolte av. Dette er en genser vi håper det blir strikket mange av i årene som kommer, og ikke minst blir synlig på Sunnmøre, sier Jonatan.

Han vil rette en stor takk til Coop og Obs! Ålesund.

- Samarbeidet har vært veldig godt, og gjennom dem fikk vi kontakt med garnleverandøren House of Yarn, som leverer kvalitetsgarnet til strikkepakkene, forteller han.

Strikking er i vinden som aldri før. Både unge og gamle strikker, og det har vokst fram et stort miljø for strikkedesignere og strikkeglade, blant annet på Instagram. I disse dager pågår det en konkurranse som alle klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen er med på.

- Er du en kreativ person med gode ideer til supporterutstyr, så er det fullt mulig å tegne designforslag til genser, lue, sitteunderlag og supporterskjerf. Eventuelt ta bilde av allerede ferdigprodusert supporterutstyr og sende inn til oss. Sammen med Coop og House of Yarn skal Norsk Toppfotball kåre Eliteserien og OBOS-ligaens kuleste klubbgenser og tilbehør, sier Jonatan.

Priser, strikkepakke

Barn:
2 til 6 år: 700,-
7 til 12 år: 1000,-

Voksen:
XS til M: 1000,-
L til 3XL: 1200,-

Strikkepakke inneholder garn, oppskrift og logo-merke. Strikkepakke får du kjøpt hos Obs! Ålesund på Moa fra 17. desember.

Annonse fra Obos-ligaen: