Tabellnaboer barker sammen

Klart for toppkamp på Color Line Stadion lørdag ettermiddag.

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Aalesund – Jerv
OBOS-ligaen, runde 12
Color Line Stadion lørdag klokka 15.00

Kampen ser du på Eurosport Pluss 1 og discovery+

KJØP BILLETT!

AaFK har blikket vendt oppover, og etter en fin periode med gode resultater er de direkte opprykksplassene innenfor rekkevidde. Lørdagens kamp mot tabellnabo Jerv blir viktig om AaFK skal nærme seg de aller øverste plassene.

Ett poeng skiller

Aalesund står med 20 poeng på de 11 første serierundene. Lørdagens motstander, Jerv fra Grimstad, er nummer tre med ett poeng foran tabellnabo AaFK. Gultrøyene fra det blide Sørlandet er i god form og kan vise til fem strake kamper uten tap. I forrige runde klarte de "bare" uavgjort hjemme mot Ull/Kisa, men Arne Sandstøs gutter slo både Sandnes Ulf, Sogndal og Åsane i kampene før uavgjortoppgjøret.

To av dem som har hjulpet Jerv til den sterke tredjeplassen de foreløpig innehar, er Willis Furtado og Diego Campos. Angrepsspillerne har fire scoringer hver, og er lagets toppscorere. Furtado har levert en rekke solide kamper og er nummer tre på NTB-børsen. Virkelig en spiller å se opp for, kantspilleren med landskamper for Kapp Verde! I samme åndedrag må det nevnes at Aalesunds egen Simen Bolkan Nordli er nummer to på samme børs. 

Torbjørn Agdestein stod for to av målene i 4-0-seieren sist vi møtte Jerv i 2019 på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic
Torbjørn Agdestein stod for to av målene i 4-0-seieren sist vi møtte Jerv i 2019 på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic

Mer AaFK-jubel?

Ja, takk! Tangotrøyene sier selvfølgelig ja til å kunne innkassere en trepoenger, og da er det naturligvis godt for selvtilliten at resultatene har vært så oppløftende i det siste. Aalesund har fem kamper uten tap, fire av dem i form av seire, og har sakte, men sikkert nærmet seg toppen. Mye å bygge på for LAN og kompani etter en litt varierende start!

Mot Grorud i forrige runde ble det 1-2-seier etter scoringer signert Niklas Castro og Sigurd Haugen. Oscar Aga reduserte for Oslo-laget, men Aalesund holdt stand og kjempet seg til seier!

I forrige møte mellom Aalesund og Jerv på Color Line Stadion, i 2019, var det virkelig grunn til jubel. AaFK vant hele 4-0 etter at Torbjørn Agdestein (2), Aron Thrandarson og Niklas Castro hadde boltret seg. Vi tar gjerne 4-0 også på lørdag. 

KJØP BILLETT!

Runden

Ull/Kisa – Strømmen
Stjørdals-Blink - KFUM Oslo
Sogndal – Grorud
Start -   Raufoss
Sandnes Ulf – HamKam
Åsane – Ranheim
Aalesund – Jerv
Fredrikstad - Bryne

Annonse fra Obos-ligaen: