Superbytte sikret ett poeng

Oscar Solnørdal (19) trengte kun fem minutter på banen før han sikret ett poeng med sin første scoring i Eliteserien.

Solnørdal fikk seks minutter i sin debut i Eliteserien for AaFK mot Molde 16. mai. I kveld ble han byttet inn i det 81. minutt. Og kun fem minutter senere sendte han ballen i mål og sørget for at AaFK reiste hjem med ett poeng etter at kampen endte 2-2.

Dermed plukket vi syv poeng på ei uke med to bortekamper. Og før ferien står vi med 15 poeng etter 10 kamper og er nummer fem på tabellen.

Määtää-scoring

Den første muligheten kom etter ti minutter. Vertene fikk hjørnespark og Alexander Søderlund fikk ballen på fem meter, men fikk bare pirket den inn til keeper.

To minutter senere prøvde hjemmelagets Christos Zefeiris på en frekk variant fra veldig skrå vinkel, men ballen gikk i nettveggen.

FEIRER: Isak Dybvik Määttäs (t.v) og Sigurd Haugen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Isak Dyvik Määtää fikk den første sjansen for AaFK. Han mottok ballen fra Sigurd Haugen og skjøt fra 12 meter, men ballen gikk langt over.

Neste gang han fikk muligheten var siktet innstilt. Et nydelig angrep fra AaFK endte med at Torbjørn Kallevåg spilte ut til Simen Rafn, som så opp og slo ut i feltet og der var Määtää helt alene på ti meter. Kontrollert og sikkert satte han ballen opp i motsatt hjørne. Hans tredje scoring i Eliteserien i år.

Utligning

Kampen var bikket 25 minutter da det skulle stått 2-0. Haugen sto for en brillant enkeltmannsprestasjon da han spilte ballen på en side av motspilleren og løp på den andre, men alene med keeper satte han ballen på keeper. Der skulle han ha satt sitt sjette for sesongen. Ballen havnet så hos Kallevåg som skjøt fra skrå vinkel, men keeper slo ballen til corner. Den ga ei ny avslutning fra Haugen, men han fikk ikke skikkelig treff og det var aldri noen fare.

Fire minutter senere fikk hjemmelaget en bra sjanse etter en corner, men Anders Bærtelsen skjøt langt over.

Det sto 31 minutter på klokka da det plutselig sto 1-1. En lang ball ble slått inn i feltet og der sto Peter Therkildsen helt alene og headet ballen i det nærmeste hjørnet. Så alene skal han ikke stå.

Nær scoring

Määtää slo inn i feltet to minutter senere og Rafn avsluttet på direkten, men ballen gikk rett på keeper fra skrå vinkel.

Åtte minutter før pause fikk vertene en ny corner. Ballen ble slått ut til Therkildsen, som dumpet ballen inn mot mål, og den fikk en lei sprett, og Grytebust måtte gi en retur som han plukket opp selv.

Like etter var stolpen på AaFKs side. Ballen ble slått inn fra høyre og Julius Eskesen fikk et touch på ballen ved fremre stolpen og ballen gikk i den andre stolpen og trillet tilbake langs linja til Grytebust.

Det gjensto to minutter av omgangen da Kallevåg fyrte av fra 18 meter, men ballen gikk en meter over vinkelen.

Ti sekunder før pause gjorde Grytebust en strålende redning da Alexander Søderlund headet ballen mot mål fra seks meter.

Ny scoringer

Kun to minutter inn i den andre omgang er det nært at Haugesund tar ledelsen. Ballen blir lagt inn til Søderlund som satte ballen like utenfor stolpen.

Etter et kvarter med lite som skjedde foran mål, er Søderlund på farten igjen, men han headet ballen over mål fra seks meter.

Det hadde gått 68 minutter da vertene tok ledelsen. Ballen ble slått inn fra venstre og Badou rager høyest og header ballen i mål.

Fire minutter før full tid stormer Määtää inn i feltet og ballen går via en motspiller og ut til innbytter Oscar Solnørdal, som setter ballen i mål, via fingertuppene til keeper, fra ti meter. Dermed står det 2-2.

Bare to minutter senere var verten nær scoring etter et frispark, men ballen strøk stolpen.

AaFK: Grytebust - Serbecic, Juel Andersen, Golubovic - Määtää, Nenass (Ødemarksbakken i 12 min.), Barmen (Solnørdal i ni min.), Rafn (Hopland i 12 min.) - Bolkan Nordli, Haugen (Diaw i ett min), Kallevåg (Ammitzböll i 12 min).