Sunnmørsakademiet: Planen fremover

Onsdag kveld ble alle klubbene i fotballkretsen invitert til Color Line for et informasjonsmøte angående det nye Sunnmørsakademiet.

Annonse:

Foto: Aleksander Svendsen (SMP)

For to uker siden ble Sunnmørsakademiet lansert, og onsdag kveld ble det holdt et informasjonsmøte på Color Line Stadion der alle klubbene i kretsen var inviterte. Sunnmørsakademiet er et samarbeid mellom Sunnmøre Fotballkrets, AaFK, AaFK Fortuna, Hødd og Sparebanken Møre, som handler om å tilby ekstratreninger for barn mellom 6 og 12 år.

Øyvind Dalseth fra Sunnmøre Fotballkrets og utviklingsleder i AaFK, Sindre Eid, er hovedpersonene bak opprettelsen av prosjektet. Ekstratreningene er planlagt å starte 1. januar, men det gjenstår mye arbeid før den tid. Planen er i utgangspunktet at åtte klubber skal avholde disse ekstratreningene omtrent 20 ganger i perioden fra oktober til april. Dette skal være 45-minutters økter med kjøring for samtlige spillere på Sunnmøre innenfor den tidligere nevnte aldersrammen. Det vil være trenerene i disse ulike klubbene som står for treningene, men de vil få hjelp av Sunnmørsakademiet. 

ALS_9872-2.jpg
Øyvind Dalseth under presentasjon av Sunnmørsakademiets planer

Den erfarne Reidar Vågnes vil være trenerutvikler i akademiet og vil begynne med arbeidet 16. oktober. Vågnes har tidligere vært eliteserietrener for både Molde og Hønefoss. En sportslig ansvarlig vil også komme på plass snart for akademiet.

I bildeserien under kan du gjennom powerpointen fra klubbkvelden.

 

Annonse fra Eliteserien: