SunnmørsAkademiets første klubbesøk

I uken som var holdt SunnmørsAkademiet sine første trenersamlinger. MSIL/FIL og SIF/Hessa IL fikk besøk, og temaet var «treneren som leder».

Annonse:

Foto: AaFK

SunnmørsAkademiet er et samarbeid mellom Sunnmøre Fotballkrets, AaFK, AaFK Fortuna, Hødd og Sparebanken Møre, som handler om å tilby ekstratreninger for barn mellom 6 og 12 år, samt trenersamlinger rundt om i klubbene.

- Seminaret passet veldig godt inn med den tiden vi er i nå som klubb. Nye trenerteam er nettopp satt og her fikk de mye god inspirasjon frem mot neste sesong, forteller trenerutvikler i SIF/Hessa IL, Vegard Opsahl.

Øyvind Dalseth fra Sunnmøre Fotballkrets og utviklingsleder i AaFK, Sindre Eid, er hovedpersonene bak opprettelsen av prosjektet. For noen uker siden kom trenere fra hele Sunnmøre på besøk når for et trenerseminar ble avholdt på Color Line Stadion, og nå har SunnmørsAkademiet også vært på ute på besøk hos SIF/Hessa IL og MSIL/FIL. Det vil være trenerene fra klubber som dette som vil står for ekstratreningene, men de vil få god hjelp av Sunnmørsakademiet til å gjennomføre det.

- Vi var samlet over 20 trenere på denne samlingen. Klubbene er for øyeblikket i en sammenslåingsprosess, og det var derfor lagt ekstra vekt på hvordan vi skal kunne lykkes med å bygge den nye klubben gjennom felles kultur og tilnærming til trenerutvikling/spillerutvikling og samarbeidsfokus, forteller trener i MSIL/FIL, Bjørn Inge Furuli.

Reidar Vågnes var mannen som holdt seminarene, og han ser fram til å besøke mange flere klubber i tiden framover.

DSC04005.jpg

- Dette er mine første tiltak etter jeg ble ansatt som trenerkoordinator i SunnmørsAkademiet. Min rolle i dette blir å utvikle trenere på Sunnmøre, som jeg synes er en utrolig spennende jobb, fordi det handler om hvordan vi videreutvikler sunnmørsfotballen. Det er en av de viktigste oppgavene til AaFK i min mening. Jeg har i alle sammenhenger sagt at det som er best for sunnmørsfotballen, er det som er best for AaFK, forteller Reidar Vågnes.

Vågnes har over 40 UEFA kurs som veileder på alle nivå, og har brukt store deler av livet sitt på å veilede trenere. For å lykkes med et slikt prosjekt er det viktig å kunne jobbe strategisk, og han er klar på hvordan han må jobbe for at dette skal bære frukter.

- Om jeg skal lykkes i min stilling, med å påvirke trenerne ute i klubbene, så må jeg jobbe gjennom trenerveilederne. De blir mine viktigste medspillere, dersom vi skal få resultater, forklarer Vågnes.

I uken som var ble det holdt kurs innenfor temaet «treneren som leder», som skal holdes for mange klubber i denne perioden før og etter jul, før de videre temaene, som har tatt stor inspirasjon fra UEFA-kursene, vil bli innført i et årshjul.

DSC04032.jpg

- På seminaret måtte vi som deltakere løse en sak som minnet oss om hvordan vi kan utnytte hverandres egenskaper for å skape sterkere trenerteam og dermed best mulig tilrettelegging og oppfølging av ungene. Vi gleder oss allerede til neste seminar, og ser frem til å starte arbeidet med å implementere den nye lærdommen allerede denne uken. Vi takker for en interessant og lærerik kveld, avslutter Bjørn Inge Furuli.

Annonse fra Eliteserien: