Sunnmørsakademiet er i gang

Fredag var Sunnmørsakademiet på plass i Sykkylven hvor det ble gjennomført en solid økt for nærmere førti jenter og gutter i alderen 9 til 13 år

Annonse:

Foto: Sykkylven IL

- Dette var en svært positiv start på det vi er trygge på skal bli et godt tilbud for barn og unge ute i klubbene på Sunnmøre, sier en fornøyd akademileder Fredrik Carlsen.

- Vi ønsker at mest mulig av vår aktivitet skal foregå på feltet. Dette skal være spiller- og trenerutvikling i ordets bredeste forstand, for både jenter og gutter over hele Sunnmøre.

Carlsen og trenerkollega Elias Larsen ledet øktene sammen med Geir Erstad fra Sykkylven IL. For at spillerne skulle få mest mulig utbytte av sin økt, ble de delt inn i to puljer etter alder.

I øktene ble det fokusert på å gjennomføre øvelser der hver av deltakerne fikk mye ballkontakt.

-Målet er å bedre og øke aktiviteten, slik at enda flere opplever mestringen og gleden ved fotball, uansett om de drømmer om å spille toppfotball eller for sin lokale klubb i breddefotballen, sier Carlsen.

 

Mer og bedre

Med et mål om mer og bedre barnefotball på Sunnmøre er det spesielt to områder som vies ekstra oppmerksomhet gjennom Sunnmørsakademiet:

  • Ekstratilbud til barn og unge ute i breddeklubbene
  • Tettere oppfølging av trenere i barnefotballen

Sunnmørsakademiet vil være med på å forsterke og underbygge den aktiviteten som allerede skjer ute i klubbene i regionen vår. De primære fokusområdene er «treneren» og «spilleren», og gjennom dette videreutvikling av «klubben

-Vi har allerede et høyt aktivitetsnivå i klubben, og gjennom vår deltakelse i Sunnmørsakademiet, ønsker vi å heve kvaliteten på øktene våre, sier Geir Erstad i Sykkylven IL.

Sunnmørsakademiet er kommet i gang gjennom et samarbeid mellom Sunnmøre Fotballkrets, Hødd, AaFK, AaFK Fortuna, og Sparebanken Møre.

 

Annonse fra Obos-ligaen: