DSC01322

SunnmørsAkademiet arrangerte samling

Søndag hadde SunnmørsAkademiet og trenerkoordinator Reidar Vågnes en samling på Color Line Stadion hvor alle trenerutviklerne på Sunnmøre var invitert.

Annonse:

Foto: AaFK

En gjeng med dyktige folk, representert av mange klubber fra nærområdet møtte opp på stadion søndag. Først ble det holdt en praksisøkt, der Vegard Opsahl fra SIF/Hessa IL og Øyvind Pickard fra Langevåg IL var trenere. I dette scenarioet spilte vår egen Reidar Vågnes selv en forelder uten noen form for fotballkunnskap, men som likevel kan bidra godt i et trenerteam.

Her handlet det om hvordan man kan samarbeide for å lage en spennende økt for spillerne, og da handlet det selvfølgelig også om lederskap. Etterpå ble det holdt en teori-økt på VIP-en i to timer, hvor de gikk gjennom to av fem temaer som er planlagt å gå gjennom med de ulike klubben i tiden fremover.

-Det ene temaet vi gikk gjennom, som var treneren som leder, er overskriften på UEFA Pro-lisens kurset. Det høyeste man kan ta i europeisk fotball. Det å utvikle ledeskap, alene eller sammen med andre, er like viktig for 10-åringer i Langevåg eller Aksla som det er for A-laget til AaFK, forteller Reidar Vågnes.

Det var en spent Vågnes som var ute på Color Line Stadion denne dagen.

-Dette er mitt første tiltak etter jeg ble ansatt som trenerkoordinator i SunnmørsAkademiet, og det ble en veldig fin samling. Min rolle i dette blir å utvikle trenere på Sunnmøre, som jeg synes er en utrolig spennende jobb, fordi det handler om hvordan vi videreutvikler sunnmørsfotballen. Det er en av de viktigste oppgavene til AaFK i min mening. Jeg har i alle sammenhenger sagt at det som er best for sunnmørsfotballen, er det som er best for AaFK, forteller Reidar Vågnes.

Sunnmørsakadamiet er et samarbeid med kretsen og Sparebanken Møre, som skal bidra til å utvikle fotballen på Sunnmøre, med spesielt fokus på barnefotballen.

-Det er der alt starter. Å bygge en god grunnmur. Vi må få mange til å synes at fotball er gøy. Dersom mange synes det er gøy, så holder de på mye, og da blir noen veldig god. Så dette prosjektet synes jeg er kjempespennende, og at jeg får gjøre det i regi av AaFK og kretsen er kjempemessig

Vågnes har over 40 UEFA kurs som veileder på alle nivå, og har brukt store deler av livet sitt på å veilede trenere. For å lykkes med et slikt prosjekt er det viktig å kunne jobbe strategisk, og han er klar på hvordan han må jobbe for at dette skal bære frukter.

-Om jeg skal lykkes i min stilling, med å påvirke trenerne ute i klubbene, så må jeg jobbe gjennom trenerveilederne. De blir mine viktigste medspillere, dersom vi skal få resultater.

Oppfølging blir nøkkelen

-Alle som har jobbet som trener, lærer eller pedagog vet at oppfølging er en stor del av nøkkelen. Du lærer ingenting av å gjøre det en gang. Det må skje opp igjen og opp igjen. Det handler om å overvinne motstand, for det er lett å falle tilbake til gamle rutiner.

Dette var en kick-off for prosjektet til SunnmørsAkademiet, hvor det også ble løftet tanker og gitt gode tilbakemeldinger. Tanken videre nå er at klubbene kan være med på å holde temakvelder de neste to til tre månedene, hvor det vil være treneren som leder som vil være tema. Etter det skal det utvikles et årshjul hvor noen av de andre temaene i UEFA-kursene vil bli løftet fram. Oppfølgingen mellom klubbene og SunnmørsAkademiet vil deretter bli gjort gjennom trenerveilederne i de ulike klubbene.  Oppfølgingen vil hovedsaklig sikte seg inn mot jenter og gutter i 6-12 års gruppen, som er SunnmørsAkademiets primærgruppe.

Sunnmørsakademiet ønsker å takke Guard og daglig leder Foad Saidali for at de klarte å stille med et stort lag med flinke utøvere, som sammen med trenerne Vegard Opsahl og Øyvind Pickard og trenerveilederene gjorde dagen til en suksess.

Se bildegalleri fra dagen under her:

 

Annonse fra Obos-ligaen: