Stopperpar med kun fem baklengs

Stian Aarønes Holte (19) og Ulrik Valderhaug Syversen (19) har spilt sammen i 12 av 14 kamper for AaFK 2 så langt i år med stor suksess.

Annonse:

Foto: AaFK

Se AaFK 2-Toten på smp.no kl. 17:30

AaFK 2 har spilt 14 seriekamper i Norsk Tipping-ligaen avd. 2, og imponerende nok har det kun blitt syv baklengs. Laget har stort sett spilt med de samme spillerne i de bakre rekker, og to av dem, er stopperne Stian Aarønes Holte og Ulrik Valderhaug Syversen.

I 12 av de 14 kampene har de spilt sammen. Og i de kampene har det blitt kun fem baklengs.

- Vi har spilt sammen siden vi begge kom hit på guttelaget, så vi kjenner hverandre godt, noe som gjør at vi kommuniserer på en veldig bra måte. Vi har bygget opp en trygghet som gjør at vi stoler på hverandre. Jeg vet hva han er god på og han vet hva jeg er god på, og det gjør at vi fungerer godt i lag. Vi har også en veldig god keeper, som har hatt mange flotte redninger. Vi har dessuten hatt et godt lag rundt oss, sier Stian.  

- Det har bare fungert bedre og bedre, og i de siste kampene har vi vært bunnsolide. Kun fem bakover er veldig bra. Men vi må ikke glemme at vi er et lag, og det er hele laget som skal ha æren for dette, sier Ulrik. 

- De er robuste og står stødig. Det å verne om eget mål har de gjort veldig bra, for de elsker å forsvare eget mål. Så skal de selvsagt også ha med seg resten av laget med keeperen i spissen, sier trener Amund Skiri. 

Gode gener

Og det er heller ikke noe i veien med genene for de to.

Stian er sønn av Ann Kristian Aarønes, som ble verdensmester med Norge i 1995 og som også har EM-gull fra 1993 og OL-bronse i 1996. Totalt spilte hun 111 landskamper og scoret 60 mål. Hun har også fem seriegull og seks cupseire med Trondheims-Ørn.

Ulrik er sønn av Eivind Syversen, en klubblegende som har flest kamper for AaFK. Han spilte hele 514 matcher i den oransje og blå drakten. 

- Vi diskuterer en del fotball hjemme og jeg vil si at jeg nok har arvet en del av fotballforståelsen til pappa. Det er ingen tvil at han kan fotball, så jeg hører på han, sier Ulrik.

- Vi har fotballfamilier bak oss som liker til å diskutere fag og er flinke til å hjelpe oss i vår utvikling. De har god fotballforståelse som absolutt har en positiv effekt ute på bana, sier Stian.

De to stoppere er født med bare syv dagers mellomrom i 2003. 

- Vi har blitt gode kompiser utenfor bana og det gjenspeiler seg på bana. Vi har en god kjemi, sier Ulrik som spilte de første årene i Rollon. 

- Vi har kjent hverandre lenge, og vi møttes allerede som lagkamerater på kretslaget. Vi har blitt gode kompiser og jeg er glad vi kan lykkes på bana i lag, sier Stian, som kom fra Herd. 

Møter bunnlaget

AaFK 2 har nummer to på tabellen og kun målforskjellen skiller de og lederlaget Molde 2.

- Det har gått over all forventning. Vi hadde som mål å stå i divisjon samtidig som vi har fokus på prestasjoner. Så har vi klart å få veldig gode resultat i tillegg, så det har vært veldig kjekt. Det har vært en fin balanse mellom å ikke legge for mye press på oss for å jage poeng og det å ha fokus på prestasjoner, sier Stian. 

- Målet var å minimum holde seg, så dette har så langt vært en sesong som har gått over all forventning. Vi er en utrolig flott gjeng som fighter for hverandre. Vi er et lag og ikke et lag med individualister, sier Ulrik. 

Nå møter de Toten borte mandag før de tar ferie. Et lag de slo 7-0 på hjemmebane og som ligger sist på tabellen med tre poeng. Den eneste seieren kom på eget gress mot Raufoss 2 da de vant 2-1. 

- Det har ikke vært så mye press i tidligere kamper, men nå alt presset ligger på oss. Det er et potensielt bananskall, men gjør vi som vi har gjort tidligere i år, så skal det gå bra, sier Ulrik. 

- Det er typisk kamp hvor det er lett å snuble. Men vi skal ha fokus på en god prestasjon, og da vil vi få resultatet vi ønsker, for jeg mener vi er et bedre lag enn Toten. Vi legger ikke press på oss og sier vi må ha tre poeng, men vi må ha en god prestasjon, sier Stian. 

Molde 2 røk på 1-2-tap borte mot Brummundal lørdag, så poeng mot Toten vil gjøre at AaFK vil trone på tabelltoppen når lagene tar ferie. 

Annonse fra Eliteserien: