Starter uka med tester

Lars Arne Nilsen har troa på at spillerne har gjort en god jobb på egenhånd.

Annonse:

- Det er en fordel å være godt forberedt, slår AaFK-treneren fast.

Mandag klokka 10.30 møtes AaFK-spillerne til oppkjøringens første fellestrening. Det blir økter mandag til fredag, deretter egentrening lørdag og søndag. De to første dagene av uka blir blant annet brukt til fysiske tester. Også uka etter blir det tester for AaFK-gutta.

- Det blir fysiske tester og tester med vekt. Vi skal måle fettprosent, det blir 02- og IR2-test, og i tillegg kjører vi en åttetallstest. Da skal spillerne få anledning til å kjøre seg helt ut. Med disse testene får vi et godt bilde av hvordan gutta ligger an, forteller LAN.

Spillerne har siden sesongavslutningen trent på egenhånd med individuelle treningsprogram for å være så godt forberedt som mulig. For Lars Arne, han vil ikke legge opp til noen leirskole de kommende månedene. Her blir det intenst og krevende for gutter som vil lykkes i sesongen som kommer.

- Vi får en uke nå i januar, og så kommer en ny måned. Februar blir en måned med mange treninger, spill elleve mot elleve på feltet og fire treningskamper. Vi møter Hødd to ganger, og skal i tillegg spille mot Brattvåg og Sogndal. De to første kampene skal spillerne få omtrent like mye spilletid, og da handler det i hovedsak om å komme i gang. Vi skal ikke nødvendigvis sprudle så tidlig i oppkjøringen. Vi kommer til å ha et våkent øye og følge med på relasjoner og hvordan spillerne gjør det i rollene de har fått, forklarer en ivrig og sulten Lars Arne, som flere ganger gjentar at han gleder seg vilt til å komme i gang med oppkjøringen.

På grunn av karanteneregler etter innreise er ikke samtlige av troppens utlendinger klare til å trene umiddelbart, men det gjelder ikke for AaFKs nykommer fra Horsens.

- Keeper Michael Lansing er allerede på plass i Ålesund, og han er klar for å trene mandag. Det gjelder ikke alle utlendingene i stallen. Det har litt med karantene etter innreise å gjøre, så det blir litt amputert, men vi skal få en god start, sier Lars Arne, og legger til:

- Så skal vi heller ikke se bort ifra at et par nye fjes kommer til å dukke opp på trening.

Annonse fra Obos-ligaen: