Starter jakten på et nytt cupeventyr

AaFK ble cupmester i både 2009 og 2011, og kanskje blir 2022 året vi kan feire vårt tredje cupgull.

Annonse:

Foto: NTB

I kveld er det klart for første runde, borte mot Fjøra på Fosshaugane Campus. En kamp du kan se på nett på NRK.

- Det er veldig gøy og det er det cupen handler om for min del, å få møte lag som skaper folkefest i sitt næromåde, sier Simen Rafn.

- Det blir artig, for litt av sjarmen med cupen er at de mobiliserer voldsomt i disse kampene. Derfor blir slike kamper mye tettere enn det man tror. Vi må ha respekt for motstanderen, og derfor reiste vi ned i går, for vi forbereder oss som vi skal spille en kamp i Eliteserien, sier trener Lars Arne Nilsen.

Gått galt før

Fjøra, som til daglig spiller i 4. divisjon, slo Stryn 3-2 borte i første kvalifiseringsrunde og Årdal 5-2 i den andre. I Kretsligaen er de nummer tre, med 11 poeng på fem kamper. 

- Vi kommer nok aldri opp på 100 prosent, for det er umulig i slike kamper, men vi må være så nær som mulig. Vi velger også sultne gutter, for det er viktig. Dette er spillere som har spilt en del, vært i nærheten av laget samt noen unggutter, så vi stille med et lag som er mer enn godt nok til å slå Fjæra etter 90 minutter. Det er viktig for spillerne som får sjansen at de utnytter muligheten og viser seg frem, sier Nilsen. 

- Jeg har vært med på mange vanskelige kamper i 1. runde, for du møter lag som løfter seg fordi det er årets kamp for dem. Så må vi være så konsentrerte som overhodet mulig og gjøre det vi skal. De slo et bra Sogndal 2-lag med flere etablerte OBOS-spillere og de har spillere som har spilt på høyere nivå. Nå får vi spille på kunstgressbane på en flott stadion, så vi har ikke noe å skylde på, sier Rafn. 

Siden cupgullet i 2011, har vi spilt ni kamper i 1. runde (se fakta i bunn av saken). Og i 2018 gikk det galt. Da ble det 1-2-tap borte for Bergsøy.

- Jeg har hatt mange kamper som underdog og det var alltid gøy å få de store klubbene på besøk. Jeg har slått Hødd ut med Ørsta, vi slo AaFK med Volda og burde slått Molde med Volda på bortebane, og det var kun skandaledømming som gjorde at vi ikke slo de. Selv om kanskje Reidar Vågnes er uenig i det, sier Nilsen.

Han var også trener for tidenes cupbombe i en finale da Hødd slo Tromsø i 2012. 

Cupeventyr

Cupen er også en gylden mulighet til å vinne et trofé. Det er som sagt 11 år siden sist AaFK vant cupgull. Så det hadde smakt godt med ett til. 

- Cupen er viktig, og man vet veldig godt på Sunnmøre hvor gøy man kan ha det. Jeg har selv vært med på det, så det hadde vært gøy med et cupeventyr i år, sier Rafn. 

- Cupen kan være et fantastisk eventyr, og det er en større sjanse å vinne den enn serien. Om ting flyter og vi får gode trekninger, så kan vi gå hele veien, sier Nilsen.

Kamper 1. runde 2012-2021:

  • 2021: Træff 4-0

  • 2020: Avlyst pga covid-19

  • 2019: Bergsøy 3-0

  • 2018: Bergsøy 1-2

  • 2017: Herd 5-3

  • 2016: Spjelkavik 1-0

  • 2015: Stryn 3-1

  • 2014: Bergsøy 5-0

  • 2013: Larsnes/Gursken 5-0

  • 2012: Herd 1-0

Annonse fra Eliteserien: