Spissparet: - Kjempedeilig!

Holmbert Fridjonsson og Niklas Castro strålte mot Start.

Annonse:

Foto:NTB Scanpix

- En perfekt dag for både laget og meg selv. Årets første trepoenger er i boks, og mange kilo er løftet av skuldrene våre. Nå kan vi bygge videre på denne seieren, sier hat trick-helten Holmbert Fridjonsson, som var ustoppelig mot Start onsdag kveld.

Den islandske kraftspissen har virkelig levert varene for tangotrøyene denne sesongen. Med åtte scoringer på ni kamper har han vært det man på godt norsk kaller "outstanding".

- Jeg har hatt en god start, og endelig førte scoringene til seier også. Det er jeg veldig fornøyd med, slår han fast.

Den første scoringen kom etter et perfekt slått hjørnespark fra høyre, signert Niklas Castro, det andre kom på et kontant straffespark, og det tredje på en utsøkt heading etter en lekkerbisken av en lobb fra Niklas Castro som åpnet Start-forsvaret.

- Jeg så at Castro hadde ballen og bestemte meg for å gå på løp. Lobben traff perfekt på hodet mitt, og da var det bare å gi den et lite støt. Å se ballen gå inn var fantastisk. Jeg er veldig fornøyd med å fullføre et hat trick på den måten og samtidig sørge for tre poeng til laget, sier en smilende Holmbert.

Holmbert Aron Briem Fridjonsson feirer etter seieren over start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
Holmbert Aron Briem Fridjonsson feirer etter seieren over start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Han og lagkameratene gikk i krigen, spesielt etter pause, og fortsatte med dét på det samme sporet som mot Odd.

- I forrige kamp var jeg uheldig og scoret selvmål helt på slutten, og vi tapte, noe som irriterer meg fremdeles. Det som var positivt i den kampen var hvordan vi kriget etter at David ble utvist etter 20 minutter. Vi tok med oss mye av den innstillingen til denne kampen. Vi var ikke gode nok før pause, men til andre omgang gikk vi ut som sinte krigere, fikk målene og kontrollerte kampen, sier Holmbert.

Spisskollega Niklas Castro leverte også en meget god kamp mot Start.

- Det var absolutt kjempedeilig å vinne. Vi trengte å få en god opplevelse, sier han.

Aalesund-profilen var frisk i tospann med Holmbert Fridjonsson på topp, og slo de målgivende pasningene til både den første og den tredje scoringen. Han skaffet også straffespark forut for 2-2.

Etter kampen ble Niklas møtt med mye kritikk fra flere hold, som mente det var en billig straffe. Selv fastholder Niklas at det var kontakt mellom ham og Start-spilleren, og Lars Bohinen poengterte at han velger å stole på spilleren sin.

Niklas Castro og Vegard Bergan i aksjon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Niklas Castro og Vegard Bergan i aksjon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det til side nå, Niklas var en av dem som virkelig gikk i front i gårsdagens batalje mot tabellnaboen fra sør. Unge Castro understreker flere ganger hvor viktig seieren er.

- Det å få de tre poengene gjorde at 100.000 kilo falt av skuldrene. Det var magisk. Det gjør at det blir lettere å både trene og spille kamper framover, sier spilleren som fikk sjansen på spissplass mot Start. Stort sett har han spilt litt dypere i banen denne sesongen.

- Å spille spiss gjør at jeg får senket skuldrene og spilt litt friere. Det funket veldig bra mot Start, og da gjør det at jeg sitter igjen med en god følelse, forteller AaFKs nummer 9.

Niklas slo corneren som førte til 1-1 etter 17 minutter. Start svarte umiddelbart, og gikk til pause med 1-2-ledelse. Til andre omgang var ret bare én ting som gjaldt, forteller Niklas, nemlig å heve seg.

- Alle mann var fast bestemte på å bite tennene sammen og snu kampen. Vi var ute etter å få en god opplevelse, og tenkte at vi ikke hadde noe å tape. Vi gikk ut til andre omgang med en fightervilje, og det lønnet seg. Vi turte å spille, og da fikk vi vist hvor gode vi kan være. Det endte med tre poeng og den gode opplevelsen vi var ute etter, konstaterer han fornøyd.

Parfait Bizoza Peter, Orry Larsen og Holmbert Aron Briem Fridjonsson feirer seieren over Start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238
Parfait Bizoza Peter, Orry Larsen og Holmbert Aron Briem Fridjonsson feirer seieren over Start. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

 

Annonse fra Eliteserien: