nenass-2

Spillesugen Nenass klar for kamp

Kamerun og Hødd hører til to forskjellige fotballverdener. Men for Nenass betyr det ingenting. For han handler det om en ting: Å levere varene, uansett motstander.

Annonse:

Foto: AaFK

Aalesund - Hødd
Treningskamp
Color Line Stadion fredag klokka 16:30. Gratis, bruk inngang 6. Kiosk.

Kampen kan du se enten live på stadion eller via Sunnmørsposten.

 

Nenass har denne uka vært tilbake på treningsfeltet på Color Line Stadion etter å tilbrakt noen uker i Kamerun for å delta i Afrika-mesterskapet. 

- Det var utrolig å få være med på et slikt stort mesterskap, for det gir en enorm stolthet å kunne spille med flagget på brystet. Og det har vært en drøm for meg i mange år. Det var også fint å være del av en utrolig flott spillergruppe som fungerte godt i lag, sier Nenass. 

Lett å skifte fokus

Kapp Verde ble slått ut av Senegal i 1/16-finalen, men da ble det ikke spilletid for midtbanespilleren. Nenass kom inn mot mot Kamerun i den siste kampen i gruppespillet. Nå venter Hødd. En enorm kontrast. 

- Selv om det ikke ble så mye spilletid, så fikk jeg trent med gode spillere og sett mye bra fotball, så det ble en fantastisk opplevelse, sier 26-åringen. 

 - Det er ikke vanskelig å ha fokus på AaFK uansett hvem vi møter, for nå er landslagsoppholdet over. Jeg gleder meg til å få spille fotball igjen, så jeg ser frem til kampen. Jeg bryr meg ikke hvem motstanderen er, for alt handler om å levere for klubben, legger han til.

Han er optimistisk med tanke på årets sesong. 

- Vi har et lag som et godt nok til å gjøre det bra i Eliteserien. Og alle her vil spille på øverste nivå, så vi skal gjøre alt i vår makt for å få gode resultater. 

- Mindre belastning

Dette er den andre treningskampen for AaFK, som møtte Brattvåg fredag, en kamp de vant 4-1 etter at Sigurd Haugen og Isak Dybvik Määtää scoret to mål hver. Divisjonskollega av Brattvåg i Post Nord-ligaen, Hødd, er motstander på Color Line Stadion.

Hødd var nær ved å rykke opp i OBOS-ligaen i fjor, men tapte 3-5 for Stjørdals-Blink i siste kvalikrunde. De spilte treningskamp mot Sogndal lørdag, som de tapte 0-3.  

- Vi kunne møtt andre motstandere, men det viktig for oss å spille kamper her, slik vi slipper å reise, for det gir mindre belastning. Det er også de to beste lokale lagene vi kan møte og de holder et bra nivå. Det er stor forskjell på spille internkamp og det å møte Hødd og Brattvåg. I januar og februar kan det uansett blir jevne kamper fordi ting har ikke satt seg, sier trener Lars Arne Nilsen. 

Og kampene er kjærkomne. 

- Det er veldig kjekt med et avbrekk, få på seg drakt og spille kamp, for vi trener veldig mye nå. For noen spillere er slike kamper viktig, for de må benytte seg av sjansen og komme seg fremover i køen. Når vi kommer nærmere seriestart blir det vanskeligere. Så det er en del spillere som vil få muligheten til å vise seg frem nå, sier Nilsen.

Annonse fra Obos-ligaen: