Sondre Brunstad Fet selges til Bodø/Glimt

Spilleren fortsetter karrieren hos gultrøyene.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Aalesunds Fotballklubb og Bodø/Glimt er enige om en overgangsavtale for Sondre Brunstad Fet.

- Det er selvfølgelig trist å forlate AaFK, som jeg har vært en del av i mange år. Samtidig er dette et riktig steg for min del. Bodø/Glimt har bygget et solid fundament, og jeg har fått utvikle meg i en spesifikk rolle som jeg trives i, sier Sondre.

Glimt ligger an til å ta seriegull i Eliteserien og har i tillegg vist at de har noe å komme med internasjonalt. Sondre var med fra start av i nestenbragden mot AC Milan på San Siro i Europa League-kvaliken tidligere i år. Der tapte nordlendingene knepent.

- Vi har hatt en veldig god sesong, og kampen mot Milan har selvfølgelig vært et av høydepunktene. Det var stort å gå ut på San Siro, og en kjempeprestasjon å nesten slå dem ut, sier sykkylvingen.

Sondre kom til Aalesund som ung gutt og tok steget opp fra juniorlaget til A-laget. Han benytter anledningen til å takke for de mange fine årene i AaFK, og ser nå fram til å ta ytterligere steg som fotballspiller.

- Jeg utviklet meg godt i AaFK, men nå har tida kommet for å ta det neste steget, sier han.

Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, forteller at han gleder seg over den innholdsrike sesongen Sondre har hatt

- Bodø/Glimt ønsket å kjøpe Sondre i juni. Det var ikke aktuelt for oss. I og med at trenerteamet ikke så på ham som en naturlig spiller i startellveren vår, så aksepterte vi å la ham gå på lån. Slik sesongen har utartet seg har vi vært forberedt på at Bodø/Glimt velger å kjøpe ham etter denne sesongen.

Sondre har på sju år gått fra å spille på Sykkylven stadion til å møte AC Milan på San Siro. Det er en bekreftelse på at Sunnmørs-modellen med samspill og et naturlig utviklingsløp fra moderklubb og landslagsskole til AaFK er et godt utviklingsløp. Vi er stolte over å vært med på denne reisen, ønsker Sondre lykke til og håper å se ham i oransje drakt igjen så snart som mulig, sier Bjørn Erik.

Vi i Aalesunds Fotballklubb takker Sondre for innsatsen gjennom mange år og ønsker ham lykke til videre i Bodø/Glimt.

 

Annonse fra Obos-ligaen: