Fredag 5. februarKl. 14.00
VIPen (Inngang 4)
Voksen 100,-
Barn: 50,-

Fjorårets overraskelseslag gjester den suverene vinneren av OBOS-ligaen. Dette kan bli et svært interessant oppgjør.

Solgte stortalentet

De gulkledde fra Bodø bet seg fast i tetstriden i Eliteserien 2019, og sikret til slutt sølvet bak Molde, to poeng foran Rosenborg på tredjeplass. Det er en prestasjon nordlendingene skal være veldig fornøyde med.

En av dem som løftet laget fram i 2019, Håkon Evjen, er borte. Den snart 20 år gamle vingen leverte en aldeles storartet sesong i fjor, og vekket interesse hos den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Nå er unge Evjen lagkamerat med landsmennene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø i treskolandet.

Også flere andre spillere har forsvunnet ut portene på Aspmyra. Tre har kommet inn.

Slo tsjekkisk lag

Bodø/Glimt har spilt to treningskamper hittil i år, og det mot to motstandere med helt forskjellig størrelse. Først var det nyopprykkede OBOS-ligalaget Grorud på motsatt halvdel. En uke etterpå målte Glimt krefter med det tsjekkiske topplaget Sparta Praha. Kjetil Knutsens gutter vant begge kampene,  henholdsvis 1-0  og  2-1.

Mot Grorud ble 17-åringen Adam Abala Hussein matchvinner.

Målene mot Sparta Praha ble scoret av Morten Konradsen og Jens Petter Hauge. Sistnevnte var på lån i AaFK siste halvdel av 2018-sesongen. Hauge fikk seks kamper for Aalesund og fem kamper for Aalesund 2.

22 spillere fikk sjansen

Aalesund innledet rekken med oppkjøringskamper i kraftige regnbyger forrige fredag. Brattvåg fra PostNord-ligaen var motstander, et lag som har gitt tangotrøyene hard kamp i treningskampene de siste årene.

AaFK styrte førsteomgangen, og produserte flere store sjanser. Torbjørn Agdestein sørget for 1-0-ledelse til pause. Nykommerne Daan Klinkenberg og Simen Bolkan Nordli fikk sine første 45 minutter i oransje og blått.

I andre omgang stilte Aalesund meget ungt. Majoriteten av spillerne som entret banen for å spille de siste 45 minuttene var juniorer. Brattvåg var best i denne omgangen, og scoret to mål mot AaFKs ingen. Dermed 1-2 til gjestene fra Nordre Sunnmøre.

Vi ønsker publikum hjertelig velkomne til Color Line Stadion fredag ettermiddag. Om du ikke har mulighet til å være til stede, kan du se kampen via smp.no (for abonnenter).

Ønsker du å få tilgang på kampene, kan du bestille abonnement på Sunnmørsposten (enten digitalt eller komplett) her.