Solid seier mot Sogndal

AaFK beholder opprykksplassen etter 3-0 søndag ettermiddag.

Aalesund leverte en meget god første omgang på egen grunn, og bare to minutter ut i kampen kunne publikum juble for scoring. En corner ble slått inn fra høyre, og Erlend Segberg var oppmerksom. Sørlendingen med de blonde lokkene fant nettmaskene og jublet vilt!

Kun sju minutter senere kom nummer to. AaFK kontret i høyt tempo, og Simen Rafn spilte ballen fram til Niklas Castro som dundret ballen i nettet via en Sogndal-forsvarer.

Erlend Segberg tester skuddfoten. Foto: Srdan Mudrinic.

AaFK fortsatte å dominere oppgjøret. Laget spilte seg til flere store sjanser, og både David Kristjan Olafsson (susende langskudd) og Sigurd Haugen (brassespark) forsøkte seg.

Sogndal var frampå et par ganger, men AaFK hadde stort sett god kontroll defensivt.

2-0 til pause i Ålesund.

Andre omgang startet på litt annet vis enn den første. Sogndal tok etter hvert initiativet, og det var tydelig at de forsøkte å skape noe ved å pumpe ballen inn i feltet i retning kraftspissen Akor Adams. Laget forsøkte seg på annet vis også, blant annet med skudd fra distanse, men AaFK holdt unna for presset fra gjestene.

Minuttene passerte, men Sogndal klarte ikke å følge opp trøkket. Midtveis ut i omgangen foretok trener Eirik Bakke et trippelbytte. Darcy, Bjørnebye og Kupen erstattet Adams, Nouri og Palsson.

Like etter foretok Aalesund et par bytter på rappen. Kristoffer Ødemarksbakken og Niklas Castro ble erstattet av Isak Dybvik Määttä og Torbjørn Kallevåg.

Sogndal tok igjen initiativet, og AaFK ble presset bakover mens bortelaget forsøkte å komme seg inn i feltet med mye folk. Reduseringen kom aldri, og da benyttet Aalesund seg. På overtid slo Isak Dybvik Määttä inn til Muamer Brajanac, som kjempet seg foran sin oppasser og gjorde 3-0.

Dermed er AaFK fremdeles nummer to i OBOS-ligaen.

Aalesund - Sogndal 3-0 (2-0)