Solid poengsanking på Briskeby

Våre gutter slo HamKam på bortebane både i 2018, 2019 og 2021. Tre poeng smaker like godt i 2022.

Annonse:

Før kampen: HamKam - Aalesund
Briskeby søndag klokka 20.00
Kampen ser du på MAX og discovery+

Rekka på tre strake bortekamper avsluttes denne helga når tangotrøyene gjester Hamarkameratene på Briskeby. Grønnbuksene, som i likhet med oss er nyopprykkede, er ei lei nøtt å knekke på eget gress. 

Seiret på overtid

Kameratene fra Hamar viste solid spill på Briskeby i 2021, og har startet bra også i år. Uavgjort mot Lillestrøm (2-2) og seier mot Sandefjord (3-0) er fasit hittil. I fjor gikk de på tap kun to ganger på hjemmebane. Ett av disse tapene kom mot Aalesund. 3-2-seieren vår på Briskeby smakte ufattelig deilig, men vi måtte inn i overtiden for å skaffe oss de tre poengene. Tidligere Kamma-spiller Simen Bolkan Nordli var brennhet mot gamle lagkamerater, og sørget for å sende Sunnmøres stolthet i føringen etter halvtimen. 22-åringen banket ballen midt i nota med innsiden av høyrefoten og sendte de tilreisende til himmels.

Friske og aktive Emil SIldnes, heldigvis for oss byttet ut etter 69 minutter, ville gjerne beholde poengene på Briskeby. Han brukte nemlig ikke lang tid på å utligne. Kun åtte minutter etter Bolkans scoring skapte Sildnes balanse i regnskapet. Seks minutter etter hvilen dukket poengkongen Bolkan Nordli nok en gang opp. Aalesunds nummer 11 dro seg fint fri i HamKam-boksen før han vendte opp og smalt ballen bak Julian Faye Lund i Kamma-buret.

Emil Sildnes ville ikke være dårligere, og brukte denne gang bare to minutter på å utligne - nok en gang.

På overtid, da vi hadde belaget oss på ett poeng, dukket en flyvende hollender opp. Midtstopper Quint Jansen stanget ballen i nota etter et frispark fra dypet signert Erlend Segberg. Sørlendingen noterte seg dermed for sin andre målgivende i kampen. En deilig 3-2-seier i Hamar!

Også i 2019 og 2018 slo vi Hamarkameratene på Briskeby. Ni poeng på de tre siste i Hamar lar seg virkelig høre! 

Reka dro

HamKam gir seg uansett ikke uten kamp, og heller ikke selv om Kjetil Rekdal har pakket sakene. Den mest vesentlige forskjellen på gutta i grønn shorts anno 21 og 22 er at Kjetil Rekdal ikke lenger er ved roret. Den tidligere AaFK-treneren gjorde suksess i fjor, da han ledet laget til førsteplass i OBOS-ligaen og et gjensyn med norsk fotballs øverste nivå. Rekdal pakket kofferten og satte kursen mot Trondheim for å bli sjef på Lerkendal før sesongen tok til. Assistenttrener Geir Frigård og forsvarsspiller Sam Rogers ble også med. Det var en dårlig skjult hemmelighet at Reka også ville ta med seg den høyt aktede profilen Kristian Eriksen, men da ble det amper stemning. Eriksen er fremdeles HamKam-spiller, og har spilt samtlige minutter for laget hittil i sesongen.

Sju poeng

Tangotrøyene drar til Briskeby med et berettiget håp om tre poeng, men det er ikke til å stikke under en stol at det blir veldig tøft. HamKam er som nevnt et solid hjemmelag, og det må jobbes knallhardt om man skal få med seg noe. Jobbet knallhardt har Aalesund-spillerne også gjort denne sesongen. Det har resultert i sju poeng på fem matcher. Serieleder Lillestrøm ble for sterke i forrige kamp, men oppturen etter borteseieren mot Odd noen dager i forveien tar vi med oss til Hamar. 

Hjemme på Color Line Stadion har AaFK poeng mot både Kristiansund (1-0) og Tromsø (2-2) å vise til.

Sju poeng er for øvrig den beste uttellingen vi har hatt på våre fem første kamper i Eliteserien siden 2013. Den gang fikk vi en forrykende start med 13 poeng på de fem første, og endte til slutt som nummer fire med 49 poeng. 

Runden

Følgende kamper spilles denne helga:

Sarpsborg 08 - Odd (1-0)

Molde - Viking (3-4)

Sandefjord - Vålerenga

Strømsgodset - Rosenborg 

Bodø/Glimt - Lillestrøm

Haugesund - Kristiansund

Jerv - Tromsø

HamKam - Aalesund

 


Widget Simen Bolkan Nordli scoret to ganger sist vi besøkte Briskeby. bildeidget Simen Bolkan Nordli scoret to ganger sist vi besøkte Briskeby. bilde

Annonse fra Eliteserien: