Søker utfordringer og utvikling

I storebrors fotspor

Annonse:

Foto: Rolf Hansen

Herman Sørensen gikk i storebrors fotspor fra Ellingsøy til AaFKs utviklingsavdeling etter sist sesong. Nå ser den kjappe backen fram mot nasjonal serie og nye utfordringer.

Herman er en yngre bror av Fredrik (2003) som spilte flere sesonger i AaFKs utviklingsavdeling. Etter å ha slått sine første pasninger på Nes stadion, heter nå hjemmearenaen til daglig Color Line stadion. Overgangen har gått bra, og mottakelsen hos nye lag-kompiser har vært upåklagelig.

-Det har utvilsomt vært et steg opp. Med større utfordringer, der jeg spiller og trener med og mot spillere som er bedre enn før. Det er bra for utviklingen min som spiller, og jeg føler jeg har tatt en del steg siden overgangen. Her er det større utfordringer hele tida. Det er en veldig fin gjeng dette. Alle heier på hverandre, og jeg ble tatt godt i mot som nykommer, forteller Herman Sørensen.

Ser fram til Nasjonal serie

Trener Per Gidlund beskriver Sørensen som en talentfull back med spesielt god styrke i 1 mot 1-spillet defensivt. Ytterst i forsvarsleddet meldte Herman seg selv. Etter å ha vært en målfarlig midtbanespiller for Ellingsøy helt siden første skudd mot mål.

-Det valget tok jeg selv, da satellitten til landslagsskolen startet opp. Jeg syns det gikk bra der, og siden har jeg bare blitt på backen. Det er gøy å være med fremover, så posisjonen passer meg bra, sier Herman.

Han hadde liten eller ingen skadehistorikk før i vinter, men nå er Herman på veg tilbake fra lyske – og hamstringtrøbbel. Snart klar for å stå en hel trening og kamp igjen.

-Det er ganske nytt for meg, og veldig kjedelig å ikke være med de andre for fullt på feltet. Dog er det bare å holde motivasjonen oppe, og jobbe hardt for å komme tilbake, sier Sørensen.

I likhet med resten av G16-gjengen er han mer enn klar for å komme i gang med kamper i nasjonal serie. Herman håper det åpnes opp i nær framtid.

-Det er noe jeg virkelig ser fram til, og jeg tror nasjonal serie blir en enda større utfordring enn kretslag og landslagsskolen. Vi spiller med og mot 2005-årgangen, og det gjør at vi må steppe opp enda et steg, avslutter Herman Sørensen.

Herman Sørensen

  • Født; 2006

  • Posisjon; Forsvar

  • Tidligere klubber; Ellingsøy IL

 

Annonse fra Obos-ligaen: