Snudde og vant

AaFK havnet under mot HamKam, men til slutt var det tangotrøyene som kunne juble.

AaFK startet kampen friskt på Briskeby, og hadde et spillemessig overtak de første minuttene. Etter fire minutter tok Holmbert Fridjonsson med seg ballen framover og var sterk da han hold HamKams forsvarsspillere unna. Avslutningen fra like utenfor sekstenmeterstreken gikk rett på burvokter Jarosinski.

Gjestene sto høyt det første kvarteret og hadde bra flyt i spillet, men de store sjansene uteble. Deretter tok hjemmelaget over og skrudde flere ganger opp tempoet. Ivar Rønning var farlig frampå ved flere anledninger. Andreas Lie stoppet grønntrøyenes nummer 9 etter 26 minutter, da Rønning fanget et oppspill og kom til avslutning. Abubakar Ibrahim kunne målvakten derimot ikke stoppe fem minutter senere. Fra drøyt 20 meter fikk nigerianeren bra treff. Ballen klistret seg fast i nærmeste hjørne, og dermed kunne hedmarkingene juble for ledelse.

Saken fortsetter under bildegalleriet

Ti minutter senere kunne Sondre Brunstad Fet ha utlignet etter et fint framspill signert Aron Thrandarson, men keeper Jarosinski reddet. Polakken måtte se ballen gå i nettmaskene noen minutter senere. Aron Thrandarson kom seg fri på høyre, løftet ballen inn mot Holmbert Fridjonsson som ustoppelig stanget inn 1-1.

Like før pause var "Kamma" farlig frampå. Hjemmelaget vant en corner som til slutt endte med et brukbart skudd. Ballen gikk over Andres Lies mål. Sekunder senere blåste dommeren for pause.

HamKam gikk i strupen på tangotrøyene etter pause, og var på et par visitter innenfor sekstenmeteren i løpet av de første minuttene. Vi holdt grønntrøyene unna. Et kvarter ut i omgangen, etter at Aalesund hadde spilt seg opp, kom Fredrik Carlsen til innlegg. Høyest raget Torbjørn Agdestein, og headingen fra stordabuen var solid. Jarosinski var sjanseløs, og full jubel blant spillere, trenere, støtteapparat og supportere brøt løs.

Ti minutter senere ble vondt til verre for HamKam. Pape Habib Gueye, som noen minutter tidligere hadde erstattet Holmbert Fridjonsson, stormet mot "Kamma"-målet. Markus Solbakken måtte ty til ulovlige midler da han som bakerste mann felte Pape. Rødt kort til Solbakken, som var mildt sagt uenig!

Pape, som var frisk etter at han kom inn, fikk æren av å øke til 1-3 11 minutter før full tid. En svært god Aron Thrandarson danset på høyrekanten og la ballen lavt inn foran mål, hvor den unge senegaleseren var på rett plass til rett tid og bredsidet ballen i nota.

De siste ti minuttene pluss tillegg hadde vi god kontroll på Briskeby. Tre deilige poeng med i bagasjen tilbake til Ålesund!

HamKam - Aalesund 1-3 (1-1)