Snart avspark!

Før kampen: Aalesund - Brattvåg

Annonse:

Foto: Marius Simensen

Treningskamp, Color Line Stadion 
Aalesund - Brattvåg
Fredag 31. januar kl. 17.00
Gratis inngang
Inngang 3 (VIP)

Gutta har trent godt siden 8. januar, og er nå klare til å dra tangotrøya over hodet og løpe ut på matta for å spille kamp. Det er klart for årets første treningsmatch for Lars og hans elever. Fredag står Brattvåg på motsatt halvdel. 

Kjent motstander

I løpet av de siste årene har Brattvåg gjestet Color Line Stadion en rekke ganger for å gi AaFK motstand i oppkjøringen. I 2018 ble det til og med spilt treningskamp mot laget fra Nordre Sunnmøre i juli.

I 2016 møttes lagene både i NM og i en treningskamp. Det gulkledde hjemmelaget sendte John Arne Riise og kompani ut av cupen etter 6-5 på straffer. Resultatet etter ordinær tid og ekstraomganger var 0-0. Før seriestart dette året vant AaFK 3-1 over Brattvåg etter scoringer signert Edvard Skagestad, Mos Abdellaoue og Vebjørn Hoff. 

I 2017 sørget Mos, Tero Mäntylä og Sebastian Andreassen for en komfortabel 3-0-seier. I denne kampen fikk vi se Kaj Ramsteijn i AaFK-trøya for aller første gang.

Året etter ble det en ny overbevisende seier, denne gang 4-0. Vebjørn Hoff, Marlinho og Holmbert Fridjonsson tegnet seg på scoringslista. I tillegg scoret Brattvåg selvmål. I juli samme året vant Brattvåg 0-1 i en kamp AaFK avsluttet med et svært ungt lag. 

Før fjorårssesongen ble det svært så målrikt da lagene møttes. Aleksander Jonassen sjokkerte hjemmelaget ved å score to ganger før klokka viste 15 minutter, men Aalesund reduserte ved Niklas Castro etter halvtimen. Til slutt endte kampen 3-3.

Spillere inn, spillere ut

AaFK har hentet tre nye spillere hittil i år. Midtstopperen Daan Klinkenberg har ankommet fra finske Inter Turku, mens indreløper Simen Bolkan Nordli har byttet ut HamKam med AaFK. Begge har trent med klubben siden oppkjøringen startet 8. januar, og er nok ivrige på å debutere. I dag, onsdag, ble den tredje signeringen presentert. Den rutinerte keeperen Gudmund Kongshavn ankommer Sunnmøre fra Tromsø.

I tillegg har unggutten Håvard Mork Breivik skrevet under på en proffkontrakt med klubben. 

Noen spillere har kommet inn portene på Sunnmøres storstue, andre har forsvunnet ut. Tega George ble tirsdag klar for Strømmen. I tillegg er disse spillerne borte:

Aron Elis Thrandarson - Odense 
Kristoffer Hay - Bryne
Kaj Ramsteijn - kontrakt utløpt
Jernade Meade - kontrakt utløpt
Marius Berntzen - kontrakt utløpt
Wilmer Azofeifa - låneavtale utløpt
Tarjei Aase Omenås - lagt opp
Robert Sandnes - lagt opp

Fra treningskampen mot Brattvåg i 2019. Foto: Marius Simensen
Fra treningskampen mot Brattvåg i 2019. Foto: Marius Simensen

Hva med Brattvåg? 

René Skovdahls gutter endte som nummer ni i PostNord-ligaen avdeling 1 forrige sesong. 33 poeng holdt til sikker plass med god margin ned til nedrykk. Opp til et annet sunnmørslag, Hødd, var det to poeng.

Stjørdals-Blink rykket opp til OBOS-ligaen fra avdelingen. Motsatt vei gikk Skeid og Tromsdalen, som begge i 2020 blir å finne i Brattvågs avdeling. I tillegg skal Brattvåg møte gamle storheter som Moss og Fredrikstad, så publikum har mye å glede seg til denne sesongen. Også Hødd kommer naturligvis på besøk. 

Brattvåg har mistet noen spillere fra fjoråret. Emil Solnørdal har gått til Hødd. Romsdalingene Simen Hagbø og Kristian Strande er også ferdige. Strande er klar for HamKam. I tillegg har mannen som ble kåret til årets spiller 2019, Patrik Hjelmseth, signalisert at han vil finne seg en ny klubb. Han har brukt den siste tida på å vise seg fram for potensielle arbeidsgivere. Det ble også meldt om at Sondre Beite var på vei bort, men han har trent med klubben de siste dagene. 

Nye spillere er danske Kasper Jensen, spanske Juan Cordero og engelskmannen Samuel Tatum, alle forsvarsspillere. 

Den første av mange 

Oppgjøret mot Brattvåg innleder en fin perlerad av treningskamper for AaFKs vedkommende. Fram mot serieåpningen mot Haugesund i april skal tangotrøyene opp mot flere attraktive motstandere.

Bodø/Glimt, Hødd og Brann er de neste tre motstanderne. Senere i oppkjøringen venter Ranheim, Molde, Kristiansund og Rosenborg. 

Full oversikt finner du her.

Annonse fra Eliteserien: